View Single Post
Eski 27-09-2013, 14:10   #4143
orkide01
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-05-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 72
ceviz budama şekli

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Beni de yakından ilgilendiriyor.


Sayın Formullaone ve diğer arkadaşlar yeterince süremiz olduğuna inanıyorum (mart budaması) Bu konu ile ilgili daha fazla bilgi bulmamız gerekiyor.

Benim kafama takılan tek lider sürgün olarak iyi gelişen bir fidanın ilk katını 6-7 dal ile mi oluşturacağız ? ve ikinci katı da aynı sezonda mı büyüteceğiz ?
Sayın aviator34
Budamayla ilgili bahsettiğiniz görüntüleri bende izledim.Ben yıllarca budamacılık yaptım kendi tecrübelerimden çıkardığım sonuca göre budamadaki esas amaç dalları seyrelterek ağacın homojen bir şekilde güneşlenmesi , hava sirkilasyonunun sağlanması iri ve kaliteli bir ürün elde etmektir.Cevizdeki durumda aynıdır.Kat oluşturmaktaki amaç dalların birbirini gölgelemeden lider dal etrafında oluşturulmasıdır,eğerki siz o yıl iyi bir bakımla lider dalı 3 metre ve üzeri yapabildiyseniz gelecek yıl yapacagınız bir tepe kesimiyle lider dal üzerinde oluşacak yandallardan 7-8 adet bırakarak bir yılda iki kat sayısına ulaşarak daha avantajlı bir konuma gelmiş olacaksınız.Ama bu dalları bırakır iken aralıklarını iyi ayarlamanız ağacın sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkıda bulunacaktır.Saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön