View Single Post
Eski 28-09-2013, 06:30   #4155
orkide01
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-05-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 72
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın orkide01, özür dilerim ama bir şeyi gözden kaçırıyorsunuz, "fidanda gelişim çalışma devam ediyor deniyor", düşünün ki, bunu yaptınız ve ucu alıp macunladınız, fidan kökten aldığı suyun büyük bölümünü uç filize harcar bu filizi alırsanız bu su nereye gider? fidandaki çalışmayı durdurabilecekmisiniz? fikrimce hayır, peki ne olacak, baharda uyanması gereken gözlerin uyanmalarını tetikleyeceksin, birde havalar sıcak ılıman giderse gözlerin uyanmaları içten bile değil, uyanırlarsa da kış şartlarına dayanabileceklerini hiç sanmıyorum.

O nedenle şu aylarda hiçbir kesim önermiyorum zararı daha büyük olur. Yinede keyfiyet üreticilerindir istediklerini keserler istediklerini kesmezler zararına da yararına da kendileri katlanırlar.
sayın lilium
Edirne gibi kuzeyde bulunan bir bölgede bugün 28 eylül olduğunu düşündüğümüzde bu tarihten sonra kökü çok kuvvetli bir ağaç olmadıkça hiç bir göz uyanmaz;çünki sadece ucunu alıyoruz ağacın gelişme gücü o sürgünleri patlatmaya yetmez diye düşünüyorum.Bu uygulamayı güney sahil illerimizde yapmış olsak o zaman dediğiniz olabilir.Benim bahsettiğim uygulama eylül ayının ikinci yarısından itibaren yapılabilir.Kaynak;Eğridir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ziraat yüksek mühendisi YILMAZ SESLİ makalesinden alıntıdır .Saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön