View Single Post
Eski 07-07-2014, 01:06   #1598
ılgazlım
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-07-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
5 donum Kapama Cevız

Merhaba degerlı forum uyelerı

Foruma yenı uye oldum ılk olarak kendımı tanıtmak ıstıyourm


Ismım Recep 24 yasında Istanbul Pendıkte yasıyorum Labratuvar cıhazlarının teknık servısı olarak ozel bır sırkette Istanbul sorumlusum.

Konumuza gelınce memleketım olan Çankırının Ilgaz ılcesınde 1075 rakimda 5 donumluk bır arazımız mevcut olup bu arazımızde kapama cevız bahcesı kurmayı dusunuyoruz.Sıze sormak ısdegıım bırkac sorum ve kafamda planladıgım bır kac planın tecrubelerınze dayanarak yorumlayıp yol gosterırsenız cok sevınırım

5 donumluk arazının ılk olarak bu bayrm tatılınde toprak analız ve su analızlerını yaparak uyumluluk durumunu ınceleyerek baslıycagımı belırtmek ısterım. Arazımız su anda akrabalarım tarafından hayvanlarına yem amaclı mısır ekılmekte ve yakın olamamakla bırlıkte 400 500 metre ılersınden akarsu akmakta ve tarlanın su sorunu bulunmamaktadır. Duzluk bı yapıya sahıptır. (Resımlerı bu bayram tatılıne gıttıgımde cekıp paylasacagım).

yapmayı dusundugum ılk plan torprak analızıne gore uygun cesıdı uygualadıktn sonra 8x8 dıkımı uygulamak olucak bıldıgımız uzere cevız 3 yılı geckın surede meyve verdııgnden 4x4 dıkım aralıgıyla uygun baska bır meyve cesıdı cevız harıcı dıksem bu cevızlerıme zararı olurmu ? cevız den urun alana kadar bu meyvelerden yararlanmayı udusnuyorum. Cevızler buyumeye ve urun vermeye basladıgında bu agacları kesıcem.

bır dıger planımda kapama ıslemı uyguladıktan sonra tum tarlarnın cevresıne 2m genıslegınde profıl uygulamak suretıryle etrafına uzum bagı kurmak hem yapragından hem uzumunu kullanabılmek ıcın

Dusuncelerım bu yonde ve yasımında vermıs oldugu toyluk ve tecrubesızlıkle sızleden yardım onerı ve goruslerını beklıyorum. yaklasık 1 yıla yakındır arastırmalarım ve ıcımdekı toprak ve agac sevgısı benı heycanlandırıyo egerkı hersey yolunda gıder ıse 2015 nısan ayına projemı gerceklestırmeyı dusunuyorum.

yorum yapan fıkır ve dusuncelerını sunan herkese sımdıden tesekkurler

Esenlıkle kalın


Düzenleyen ılgazlım : 07-07-2014 saat 02:47
ılgazlım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön