View Single Post
Eski 04-08-2014, 18:29   #1620
güngöry
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-08-2014
Şehir: denizli
Mesajlar: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
Fidanları Denizli'den alacaksanız (ki Ekiz Fidancılık çok yakınınızda) kış ılık giderse o tarihlerde yaprakların tam dökülmemiş olma ihtimali var. Ben Aralık'ın 3. haftasında alabilmiştim fidanları.

Organik madde miktarı ne çıkacak bilmiyorum ama mümkünse arazinize yeşil gübre sağlayacak örtü bitkisi ekin. Sürülen eğimli arazide toprak erozyonunun olacağını ilkokulda okumuştum ama başıma gelinceye kadar işin ciddiyetini anlayamadım. 2012 sonbaharında yağan yoğun yağmurlar bana ders olmuştu, aman dikkat!
Sayın Tiryaki,

bugün toprak numunelerini analiz için verdim. organik madde yönünde zengin olduğunu düşünüyorum, bu yıl işlenmemiş tarlamda 1 mt boyunda otlanma var, gübrelemeyle de zengilleşecektir. kil oranının yüksek olabileceğini düşünüyorum. sonuca göre gerekeni yapacağım.
Fidanları ekiz fidancıklıktan alacağım, onların önereceği zamanda, yine onların önereceği deneyimli bir ekibe diktireceğim. Burada aşırı yağış sözkonusu değil, eğim de makul seviyede, erozyonla ilgili bir kaygım yok. çiftçi arkadaşlarım ara tarımı olarak kavun yetiştirmemi önerdiler, toprak verimli, gübreleme de iyi olunca tesis masraflarına ciddi bir katkısı olacağını tahmin ediyorum, 3 yıl karpua kavun ekebiliriz. bir sakıncası olur mu bilmiyorum.
4-5. yılda toprak işlemeyi bırakarak, araya yonca ekmeyi düşünüyorum.. ayrıca baklanın toprağı azot yönünden zenginleştirdiğinden yola çıkarak, bu kış fidan çevrelerine 3-5 kök bakla ekmeyi düşünüyorum, bir tur ürün aldıktan sonra toprağa karıştıracağım. bu konularla ilgili forum üyelerinin görüşlerini almak isterim.


Düzenleyen güngöry : 04-08-2014 saat 18:35 Neden: yazım düzeltmesi
güngöry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön