View Single Post
Eski 28-09-2014, 20:23   #1681
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Sn Ukaraymir,

Videolarda konuşan saygıdeğer beyler hayatlarını ceviz fidanından kazanıyorlar. Ceviz piyasasının tatlı sert bir şişkinlik içinde olması elbette işlerine gelmektedir.

Bu arada, söz meclisten dışarı, Uzman TV gibi kanallarda tatlı tatlı bilgiler veren amcaların bu tip kanallara hangi koşullar altında çıktığını da bir soruşturun isterim.

İkisi de California'da bahçe gezdiklerini anlatsalar da, Sn. Jinekolog1959'un belirttiği gibi ceviz konusunda en ciddi bilimsel araştırmaları yapan UC Davis'in yayınlarında bu dikim sıklıklarına verilen bir referans yok. 8x4 mt demezler zaten, zira emperyal ölçü birimi kullanıyorlar

Sn. Jinekolog1959'un aşağıda yazdıklarına katılıyorum.
Alıntı:
Sonraki yıllarda 8 metreye büyümeye çalışan ağacı sürekli 4 metrede tutabilmek için normalin 2 katı budama faaliyetiyle uğraşır durursunuz, ya da bu sevdadan vazgeçer, aradan ağaçları çıkarır ve rahatlarsınız.
Dünya'da uygulandığı şekliyle uygulayacaksanız; büyük yatırım planlıyorsanız, çitvari budama ekipmanını temin edip, onu kullanabilecek elemanı kiralama veya istihdam yoluyla bulabilecekseniz, kesinlikle çit tarzı yetiştiricilik çok daha karlı ve verimlidir.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön