View Single Post
Eski 02-08-2007, 11:33   #203
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Weezer Mesajı Göster
MAP yerine sıvı bir gübre aradım internette ve SACHAK (5-25-0+4Zn) önerdiler.Sizce içerik nasıl ? Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Birde POLY-NP (10-35-0) var.Ona da buradan ulasabilirsiniz. İkiside işime yaramaz mı? Yoksa hangisi iyi ?
Kumkuat bağlığında MAP tavsiye edilmesinin nedeni MAP gübresindeki yüksek fosfor oranı nedeniyle çiçek açmayan bitkilerdeki çiçek mekanizmasını tetiklemektir. Bu gübre de bunu çok iyi yapıyor. Özel bir gübre almanıza gerek yok bence, kjaldı ki orada tavsiye edilen gübreyi üzerinde yazan dozlarda bitkiye verirseniz elbette çiçeklenmeyi teşvik edersiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Weezer Mesajı Göster
Yaprakları dökülmesine rağmen çiçek açtı.Bu zamanda çiçeklenmesi normal mi?
Çiçeklenme normal endişe etmeyin ancak zira yapraklanmayı teşvik etmek için ise azotlu gübre takviyesi gereklidir. Çünki bitkiniz yeniden yaprak açacaktır. Ama bitkiniz yapraklaştırarak ona bir şok yaşattığınız gerçeğinide unutmayınız.

İşte sadece fosfor verdiğinizde azot ve potasyumun veya tek bir tanesinin eksikliğinde diğerlerinin eksikliği durumu hep hissedilir. Bu tıpkı hani tilkinin terazinin iki kefesindeki peyniri eşit bölüştürmek için devamlı gözlerdeki fazla tartan peyniri yiyerek her defasında bir diğer gözdeki ağır tartan peyniri dengelemek için yemesine benziyor. Ne zamana kadar? Peynir bitene kadar. Bu nedenle ekstra veridğimiz bitki besinleri bir kenara mutlaka elimizde bulunduracağıız dengeli gübrelerle de eksik çıkabilecek bir tanesini takviyeyi elden bırakamamalıyız.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön