View Single Post
Eski 01-06-2015, 21:29   #87
gecekorsanı
Ağaçsever
 
gecekorsanı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2013
Şehir: UŞAK
Mesajlar: 68
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın ncp1963, Ronde çeşidi de sanırım 5-6 yıla kadar erkek çiçek yapmayacak. Ben de geçen Aralık ayında açık köklü olarak diktim, tamamı tuttu ve yeni yeşerdiler. Fernordan bile 10 gün sonra yeşeriyorlar.

Tozlayan polenler km lerce uzakta olsa bile bir şekilde geliyorlar sanırım. Bizim bahçede de 5-10 tane erkek püskül görmeme rağmen Chandler ağaçları meyvelerinin çoğunu besleyip büyütmeye başladı. Bende ağaçlar büyüsün diye bir kaç tane bırakıp diğerlerini kopardım attım.
23 nisandaki soğuktan dolayı şişmeye başlayan erkek ciceklerin hepsi öldü.koca bahçeyi o kadar gezdim sadece 9 tane erkek cicek vardı püsküle dönen.yanlız bu chandnerlarda meyve tutumu oldu hemde onlarca.erkek ciceklerle dişi cicekler arasında 130 metre mesafe vardı.başka yerden tozlandı desek en yakın ceviz bahcesi 1000 metre kadar uzakta ve hepsi yerli cins zaten benim ağaçlar patlamadan hepsini soğuk öldürdü.ilçe merkezinde erkek cicek açan ve soğuktan etkilenmeyen yerli cinsler vardı 5km uzakta ama bunların erkek cicekleri döktüğünde benimkiler yeni patlıyordu.

gecekorsanı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön