Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 08-06-2015, 14:39   #3096
hobiciakvarist
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dr.ozz Mesajı Göster
merhabalar, siteye yeni üye oldum.yaklaşık 4 aydır bir orkidem var ,çiçekleri dökülmeye başladıgında forumda okudugum sekılde budadım,sonrasında yaprakları yumuşadı sarardı ve tek tek dökuldu,bu arada haftada bır sulamasını yapıyordum ve her hafta koklerı havalandırıyordum ancak curumus koklerı temızleye temızleye koku kalmadı.şimdide bir mantar hastalıgı var sanırım,ççeğim toparlanır mı?yanlışlarım nelerdır?ne yapmalıyım?yardımcı olursanız çok sevınırımEklenti 553301

Eklenti 553302

Ne yazıkki bu çiçek kurtulacak gibi durmuyor. Tarif ettiklerinizden anladığım kadarı ile mantardan dolayı çürüme gerçekleşmiş. Yapraklar tamamen dökülmüş. Bu noktodan sonra bitkiyi kurtarmak pek mümkün olmuyor. Bitkiyi tamamen çıkarttığınızda canlı gibi duran bir kısmı var ise mantar ilacı kullanarak bitkiyi kurtarmaya çalışabilirsiniz (eğer çok kıymetli/değerli bir orkide ise), ancak ihtimal düşük olması nedeniyle pek iyimser bir şey söylemek mümkün değil ne yazıkki.

Orkide sularken belirli bir süre bekleyerek sulamak yerine köklerin hallerine bakarak sulamak gerekir. Ne zamaki kökler gümüş-yeşil renke gelir, o zaman sulayınız. Emin değilseniz biraz daha bekleyerek emin olun- orkide ölümlerinin çoğu fazla sulamaktan gerçekleşiyor.

Mesela, kış aylarında özellikle mantar/çürüme gibi sorunlar meydana gelir zira su yeterince hızlı şekilde orkidenin "toprağı"ndan ayrılamaz ve nemli bir ortam oluşturur. Bu da çürümeye yol açar.

Geçmiş olsun.

hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön