View Single Post
Eski 11-07-2015, 09:34   #42
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,965
Resimden görebildiğim kadarıyla eğrelti otları ve söğütotu yaprakları olduğu gibi kalmışlar. Eğrelti sakıncalı olabilir, söğütotu yaprakları da olduğu gibi kalmışa benzer. Bu durumda bundan sonra kullanmamanız daha iyi.

Ben her dört günde bir 120 litrelik varile hazırlıyorum. Dördüncü günün sonunda 200 litrelik sulama deposuna alıyorum ve üzerini su ile tamamlıyorum. Aynı gün boşalan varilde tekrar yeni bir çay hazırlarıp demleye başlıyorum. Bu esnada depoda 200 litre çayım oluyor ve bunu 4 gün içinde otomatik sulama ile bitiriyorum. Bittiğinde demlenmekte olan çay hazır oluyor. Böylece bir süreklilik kazanmış oluyor.

Burada diikat çekmek istediğim şey, çay demlenme esnasında dört gün, depoda da dört gün olmak üzere toplam sekiz gün kalıyor. Bu süreden fazlası sürekli verilen havaya rağmen oksijen seven bakterilerin kırılmasına yol açabilir. Nitekim bu toplam sekiz günlük uygulama sırasında çayda hiç çürükçül bir koku olmuyor, otların kendine has kokusu oluyor.

Siz de uygulamanıza ve ihtiyacınıza göre bir düzen tutturabilirsiniz. Demlenme ve kullanma toplam süresinin sekiz günü geçmemesi iyi olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön