View Single Post
Eski 29-10-2015, 22:23   #2225
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozkaner64 Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar
babadan kalma 6 dekar tarla var onunda yarısı benim yarısı ablamın daha önce çiftçilikle hiç uğraşmadım Ancak ablamlar tarlaya ev yapmak istiyorlar ,ev yapabilmek içinde tel örgü çekilip ağaç dikilmesi gerekiyormuş.geçen hafta içinde tel örgüsü çekildi ağaçta dikilmesi gerektiği için bende buraya ceviz dikmeye karar verdim bayada heveslendim diyebilirim hem köyle bağı koparmamak hemde ileride 3-5 getirisi olsun diye.

Tarım il müdürlüğüne fidan sormak için gittiğimde toprak tahlili yaptırmam gerektiğini ve mühendisin araziyi görmesi gerektiğini söylediler ayrıca 5 dekar ve üzerine destek verildiğini söylediler. Mühendile beraber araziye gittik toprak örnekleri alındı sonuçları bekliyorum

chandler fidanı dikmeyi düşünüyorum rakım 1100 lerde ancak arazi yapısı güneye bakacak şekilde alt kısmı ile üst kısmı arasında 4-5 m yükseklik olan bir eğime sahip topragınında meyve ağacı yetiştirmeye uygun olduğunu söylüyor köydekiler

ben mühendisle görüşmeden önce nette izlediklerimden dolayı 7x4 dikmeyi düşünüyordum ancak mühendis bana 7x7 dikmem gerektiğini ısrarla vurguladı sizce ne yapmalıyım sonuçta bana ait olan 3 dekar 60 ağaç işimi görürmü ?

2. olarak ta fidan temini konusunda güvenebileceğim yerler hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim

yer olarak ta uşak banaz ayrancı mevkisi

yardımlarınız içim şimdiden teşekkür ederim.
Selam Sayın @ozkaner64; bence siz mühendisin dediğini tutun ve kendi bildiğinizi unutun.

Bu arada toprağı çok derin bir şekilde patlatma yapmanız gerektiğini de söylediler mi bilmiyorum, ceviz derin toprakları sever.
Name:  toprakderinliği.jpg
Views: 2579
Size:  63.2 KB
toprak kaymasını önlemek için taraçalar yapmanız da gerekebilir.

Name:  toprakta taraça.jpg
Views: 7676
Size:  45.9 KB

Gelelim ikinci sorunuza; sertifikalı fidan yetiştiren her yerden alabilirsiniz veya bu konuda tarım il müdürlüklerinden yardım talep edebilirsiniz.

Bu konunun uzmanı değilim ama okuduğumuz bilgiler bunları işaret ediyor.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön