View Single Post
Eski 31-10-2015, 05:24   #2238
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kocasedir Mesajı Göster
şimdi de boz toprağın 30-60-90-120 değerlerini veriyorum.
teşekkürler...
Daha önce de belirttiğim gibi ceviz konusunda uzman değilim ancak bu boz toprak bölümünde toprak analizi sonuçlarına bakarsak ben ceviz işine hiç girmezdim, iklim ve elimizde ki bu kireçli toprakta en verimli ne yetişir onu araştırırım.

Boz toprağınız da kireç oranı yüksek olduğu gibi bitkinin isteği olan makro ve mikro elementler de çok yetersiz, atalar ne demişler "taşıma suyla değirmen dönmez" siz burada ceviz yetiştirmeye kalkarsanız gübreleme ile baş edemezsiniz. bu da size hayli maliyet çıkarır.

Yine ceviz tarımında taban suyu çok önem kazanmaktadır bunun ölçümü nasıl yapılır yeterlimi değil mi araştırılması gerekir.

Taban suyu yeterli değil ise yüksek ve geniş sırtlar hazırlayıp su tutması ve su bırakabilmeniz için aralara birbirleri ile bağlantılı hendekler yapmanız gerekebilir.

Bunu yaparken de toprağı 3 mt ye kadar burgularla patlatmanız gerekebilir.

Alternatif olarak toprak değerleri ceviz yetiştirmeye elverişli olan bölgelerden bol miktarda yanmış büyük baş hayvan gübresi ile karıştırılmış toprak taşıyıp tarlaya yeni bir dolgu yapıp sırtları da bu gübreli toprakla oluşturabilirsiniz.

bunlar da sizin yatırım maliyeti artıracaktır ve taban suyunun sürekliliği için en az haftada bir hendekleri doldurmak için suyu bulabilecek misiniz, suyun maliyeti ne olacak.

İkliminiz nasıl bilmiyorum ancak bu kireçli toprakta en iyi incir yetiştirilir veya hayvancılıkla (yonca, kaba yem yetiştirerek) değerlendirebilirsiniz zaten bildiğim kadarıyla bölgenizde hayvancılık sektörü hayli gelişmiş durumda

Bu verilerden yola çıkarak tarlayı ikiye bölüp ayrı ayrı değerlendirmeniz gerekebilir.

Saygılarımla.


Düzenleyen sinbas : 31-10-2015 saat 06:00
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön