View Single Post
Eski 10-02-2016, 17:43   #110
reguler
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2014
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 834
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alper Mesajı Göster
Haklısın dostum

Kırmızı çizgiden köklendirme yapıp kesince alt tarafıda muhafaza edeyim diyorum kırmızı çizginin altından ince bir dal çıkıyor resimde belli onuda yeni lider yararım

Köklendirme yaptığım üst tarafıda 20 lt saksı var oraya dikebilirim alt kısım kısa üst kısım çok uzun kalacağından telle saksı kenarlarına bağlayıp dengeleme şansımda olur.

Üstad senin önerinde sadece şunu yapamam soldaki dal kalın ucunda bıraktığım dalcık ise ince orasını aşağı doğru bükmem zor olur gibi. Birde köklendirme yaparsam üst tarafı budamalımıyım sence dayanırmı ağaç.

Şeklen ağaç üzerindeki Öneriler şöyle biraz karışık olabilir
Kırmızı çizgi havai köklendirme bu işlemden sonra sarı çizgiden 45 derece keserek alttarafıda konik olarak devam ettirmek.(Bunu yapmak istiyorum)

Üst taraf için 3 adet budama fikri var
Siyah çizgiler Çağlar üstadın önerisi resim çağlar beyin öneri verdiği resmine göre ağacın arka yüzü belki fikirler değişir diye bu resmi paylaştım.

Mavi ve Beyaz Budamalar Reguler üstadla burda paylaşım yaparken aklımıza gelen budamalar.

Selamlar
Yanlış anlaşılma olmuş ben havai köklendirmeleri belirttiğiniz yerlerden yapın demedim. 2 dalın birleştiği yerlerin altından köklendirin dedim. Sebebi ise nebarinin olabildiğince kalın olması. Dallanmanın hemen altından yapın ki bu seferde ters konik olmasın.


reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön