View Single Post
Eski 07-03-2016, 16:40   #182
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Benim için en az domates ve patlıcan gibi yaz sebzeleri kadar önemli olan ve tek bir grupta "olmazsa olmaz" diyerek değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğüm üç ürün var: Sarımsak, enginar ve patates.

Açılan alana Şubat'ta ekilen Yukon Gold sarı patatesler:

Name:  YukonGoldFeb2016.jpg
Views: 1105
Size:  60.0 KB

Patateste başarı ölçüsü genelde 1'e 10 verim gibi kabul ediliyor. Bakalım bu sahada öncelikli olarak lezzet ve daha sonra verim açısından ne kadar başarılı olacağız. Tohumluk patatesler, yanmış keçi gübresiyle örtüldü. İlk yapraklarını çıkarıp uzattıktan sonra, ekim sıralarına bir karışım serpeceğim, sonra onun üstüne bir tabaka daha yanmış keçi gübresi serpip tepeleyeceğim.

Geniş açıdan çekmemişim ama işimi çok önemli ölçüde kolaylaştıracak bir başka yenilik: Benzinle çalışan golf arabası

Name:  GCFeb2016.jpg
Views: 1122
Size:  53.7 KB

Aracın arkasındaki kasaya 150-200 lt'lik bir su tankı monte edilip sulama işi daha da kolaylaştırılacak. Bu aracın kullanılmasında beni zorlayan bir konu, sıra aralarının, aracın geçişine olanak sağlayacak şekilde, geniş bırakılması gerektiğine alışmamış olmam. Küçük alanlarda verimi arttıran sık dikim kavramını esas olan Yoğun Fransız bahçeciliğini bırakmaya gönlüm el vermiyor

Serayı zamanında tamamlayamadığımız için, dışarda güneşlenmeye aldığım fideler.

Name:  SeedlingsFeb2016.jpg
Views: 1122
Size:  70.4 KB

Bu da bir denemeye ait bir fotoğraf. Tarla ölçeğinde yükseltilmiş sebze yatakları:

Name:  RBMarch2016.jpg
Views: 1122
Size:  62.4 KB

Bunu Steve'den rica ettim; o traktörüyle gelip yaptı. Üç saat sürmüş ama güzel oldu. Sıra aralarında yürümeye devam edildikçe, yataklar iyice belirginleşecek ve yağışlı dönemde su, (umarım) sıra aralarına doğru akıp ordan ilerleyecek.

Eğer sulamada işgücü açısından başa çıkamayacağım bir seviyeye ulaşırsa, ilerleyen zamanlarda, yalnızca toprağa doğrudan ektiğim ve tohumluk olmayan roka, turp, salata karışımı, havuç gibi sebzeler için olmak üzere, belli birkaç sıraya damlama sistemi yerleştirmeyi düşünebilirim. Şimdilik elle sulamaya devam. Zaten yakında yağmurlar yardımımıza yetişir.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön