View Single Post
Eski 21-08-2007, 23:41   #111
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aybala Mesajı Göster
Mantar bardak altlığım vardı..
Sanırım benim hatam bu. Dekupaj işleminde yapıştırılacak olan kağıt ne kadar ince olursa, işlem o kadar amacına uygun ve güzel olur.

Ben agaclat.net logolu bardak altlıklarını kullanacağımda, aynı peçetede yaptığım gibi katlarını ayırmayı ve becerebilirsem üzerindeki ince film tabakayı da çıkarmayı düşünüyorum.

Lerdemir, dekupaj için özel tutkal haricinde doğru bir tanım denilebilir.
Tutkalın özel olması hobi marketlerin ceplerini 50 ml.lik tutkalları fahiş fiyata satarak doldurmasından başka işe yaramıyor. Bildiğimiz beyaz tutkal bu işi fazlasıyla görür. Sadece su ile inceltilmesi gerekir.
Peçete yapıştırma tekniğinde de aynı tutkalın şeffaf olanları su ile inceltilerek kullanılabilir. Ve bu tutkallar duvar boyaları satan bayilerde çok ekonomik fiyatlara bulunabilir.
Dekupaj; Decoupe, oyma anlamındadır. Yani bir resimden deseni keserek çıkartma. Bu bu kesilmiş desenin tutkal ile herhangi bir sert zemine yapıştırılması.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
"Özel bir tutkal aracılığıyla kağıttaki resim ya da desenin ahşap üzerine transfer edilmesi işlemi. Oldukça zevkli ve de güzel bir tekniktir"
Bu işlem ise sevgili Nevsune'nin dediği gibi, başka bir tekniktir. Burada kullanılan tutkalın çok ince ve yapışkanlık seviyesinin de yüksek olması gerekir. Dekupajdan farkı ise, yapıştırılacak resmin, resim olan yüzeyine tutkal sürülür ve resim olan yüzeyi zemine yapıştırılır. 48 saat beklendikten sonra, nemli bir sünger yardımı ile yapıştırılan kağıt yavaş yavaş soyulur ve resmin zemine transfer olduğu görülür.
Dekupajın aksine, bu teknikte fotoğraf kağıtlarından mükemmel sonuç elde edilir. Sevdiğiniz bir bitkinin saksısı üzerine, sevdiklerinizin resimlerini transfer edebilirsiniz. Tabi zemin sert olmak kaydıyla. Bir ara ders vermiştim bu tekniklerle ilgili.,)

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön