View Single Post
Eski 09-05-2016, 17:40   #9
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Tabii karşılaştırmayı yaparken adil olmak için o zamanın Anadolu Mutfağı'nı ele almamız gerek. O zaman biber ve sizin bu yazdıklarınız Anadolu'da ne derece yaygındı bilmiyorum. Katalogta bu bahsettiklerinizin tamamına yakını var.

Bir kısım fasulyeler:

Name:  Bean.jpg
Views: 948
Size:  69.6 KB

Az da olsa biberler:

Name:  Pepper.jpg
Views: 932
Size:  72.7 KB

Marulların bir kısmı:

Name:  Lettuce1.jpg
Views: 913
Size:  71.1 KB

Ne kapakta ne de katalogta yer alan bir grup varsa o da yenilebilir otlar ve baharlı otlar/baharatlar. Baharatların veya örneğin roka gibi bugün burda çok tüketilen yaprak bitkilerin kataloglara yoğun şekilde girişi 20 yüzyılın sonlarına yakın oluyor.

Baharlı otlara bir istisna varsa o da maydanoz. Yaygın şekilde o zamanın başka tohum şirketlerinin kataloglarında da ve üstelik birden çok çeşit olmak üzere görülüyor. Avrupa çok kullandığı da anlaşılıyor.

Name:  Parsley.jpg
Views: 621
Size:  54.9 KB


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Fasulye, bamya, yeşillik olarak kıvırcık maydanoz, kıvırcık eksik

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön