Tabii karşılaştırmayı yaparken adil olmak için o zamanın Anadolu Mutfağı'nı ele almamız gerek. O zaman biber ve sizin bu yazdıklarınız Anadolu'da ne derece yaygındı bilmiyorum. Katalogta bu bahsettiklerinizin tamamına yakını var.
Bir kısım fasulyeler:
Az da olsa biberler:
Marulların bir kısmı:
Ne kapakta ne de katalogta yer alan bir grup varsa o da yenilebilir otlar ve baharlı otlar/baharatlar. Baharatların veya örneğin roka gibi bugün burda çok tüketilen yaprak bitkilerin kataloglara yoğun şekilde girişi 20 yüzyılın sonlarına yakın oluyor.
Baharlı otlara bir istisna varsa o da maydanoz. Yaygın şekilde o zamanın başka tohum şirketlerinin kataloglarında da ve üstelik birden çok çeşit olmak üzere görülüyor. Avrupa çok kullandığı da anlaşılıyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul
Fasulye, bamya, yeşillik olarak kıvırcık maydanoz, kıvırcık eksik
|