View Single Post
Eski 16-05-2016, 21:54   #2540
ertuğrul 37
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-05-2016
Şehir: İstanbul-Kastamonu
Mesajlar: 40
devam.

6. şehirler arası ,uzak mesafe ticari bahçe kurmayı düşünmeyin.gitmek gelmek zaman alır ve masraflı olur.fazla ilgilenemezsiniz ağaca,emeğe ve masraflara yazık olur.
7. özellikle sıcak ve kurak yerlerde taşıma suyla ticari bahçe kurmayın.çok masraflı olur.küçük ağaç az su ister,büyük ağaç çok su ister.ağaçlar susuz kalırsa emeğinize yazık olur.
8. fidancıların abartılı rakamlarına inanmayın (zaten ceviz dedikleri gibi para getirse fidan satmazlar kendilerine bahçe kurarlar).
9. çesit seçerken, dikkat edin fidancının elinde hangisi varsa ona göre en iyisi odur.ismine doğru çıkmayan fidanlar herkesin ortak problemi (forumda biri yazmıştı; iki farklı yerden chandler almış,biri erken açıyormuş fidancıyı aramış,fidancının verdiği cevap;bunlar erkenci chandler abi.)
10. büyük bahçe kuracak arkadaşlar iki farklı fidancı ile çalışmaları faydalı olur.hangi fidancı iyise bundan sonra o fidancı ile çalışabilirler(kuruyan olabilir,aşı kalemi vs.)bahçenin bir bölümü tohumdan yetiştirip aşılamada olabilir,aşıyı kendiniz yaparsanız fidana para vermezsiniz ve güçlü anaçlarınız olur.

ertuğrul 37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön