View Single Post
Eski 16-05-2016, 22:57   #2542
ertuğrul 37
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-05-2016
Şehir: İstanbul-Kastamonu
Mesajlar: 40
devam,

11- 8x4 gibi sık dikimler amatörlere göre uygun değil (hava sürkülasyonu,nem durumu,toprak durumu,budama bilgisizliği vs.) 8x8 ve 8x7 de başarılı olmuş arkadaşlar sık dikimi deneyebilir.
12- cevizi hafife almayın,nereye ekersen olur diye düşünmeyin (bu sene ekerim 2 sularım 5 sene 20 kg ceviz alırım diye düşünmeyin,üzülen siz olursunuz).aşılı cevizler nazlı olur,tohumdan yetişenler gibi değil.
13- eline hesap makinası alıp, 1 ağaç 30 kg - 300 ağaç 9 ton ceviz gibi hesaplar yapanlar,evdeki hesap çarşıya uymadığı için ,ceviz bahçesi çöplüğüne döndü güzel memleketim.
14- daha önceleri ,atılım 1, toros 1 diye ceviz çeşitleri vardı,sonra kayboldu,sonrada altay diye bir çeşit çıktı 7 yaşında 100 kg falan veriyomuş. bakalım ilerde hangi muhteşem cevizler çıkacak.bu abartılı rakamlara inanmayın.
15- teknik konulara dikkat edin(toprak yapısı,taban suyu,kil oranı,drenaj,don çukuru,hava durumu vs.)
16- forumları baştan sona okuyun, aradığınız cevaplar forumda var.ve çok tecrübeli ve değerli arkadaşlar var, karşılık beklemeden yardımcı oluyorlar,yeterki soruları düzgün sorun.( -ben bahçe kurucam bana yardımcı olun diye - mesaj yazarsan kusara bakma kimse bişey yazmaz, zaten böyle bir soruya nasıl cevap verilir)
17- yüksek gelir hesaplayarak girmeyin bu işe,çünkü bakımı zor ve masraflı,şuanki fiyatlar 10 yıl sonra olmayabilir.Daha önceleri çin kavağı,çin kazı,deve kuşu,angora tavşanı,saanen keçi,romanov koyun,nar ve daha neler neler,şimdiki furya ceviz fidanı.televizyonda bütün kanallarda satış yapılıyor,gerisini siz düşünün. Türkiyede düzgün tarım politikası yok.
Nail Abinin ,dediği gibi tarım işi kumara benzer tutarsa köşeye,tutmazsa döşeğe..........

ertuğrul 37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön