View Single Post
Eski 31-05-2016, 09:05   #205
verdoque
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Siyah poşet daha iyi, aralara sarımı gözlemlemek için bir tane şeffaf koyabilirsiniz.

Minik meyve-sirke sinekleri misellerle besleniyormuş. Çok sulanan saksıların sineklenmesinin sebebi de buymuş. Aslında çok büyük bir zararları yok ama miktarı arttığında başka hastalıkları taşıma ihtimalleri var. Kapı pencereleri tülle kapatıp tuzak bantlardan kullanabilirsiniz. Bir de ışıklı yüzeylere zeytinyağı sürünce ışığa gelip yapışıyorlarmış. Paul Stamets kitabında mantarhanelerinde sinek mücadelesi için yıllardır kurbağa beslediğinden bahsediyor. Kurbağalar için küçük havuzlar yapmış, sinek sayısı ile orantılı olarak sayıları artıp azalıyormuş

Bir de şöyle bir tarif vardı kitapta, ufak kaplara elma sirkesi ve sıvı sabun koyup köpürtmeden hafifçe karıştırıyorsunuz, etrafa bırakıyorsunuz sinekler içlerine düşüp çıkamıyor. Kapları düzenli yeniliyorsunuz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DoganGLC Mesajı Göster
verdoque maşallah güzel gözüküyorlar. Ben ilk flaşı topladım. 2ciyi beklemeden bursa mantardan misel alıp bu sefer daha büyük torbalarda hazırlayacam. Kafama takılan bir konu var acaba siyah poşetmi yoksa şeffafmı yapayım hala karar veremedim. Birde şu mantar sinekleri meselesi var. Kompostlarım çok iyi herhangi bir bozulma küflenme yaşamadım ama ufak normal sinekten daha küçük sinekler sarıyor etrafı. Bu sefer sinek bandı kullanacam.


Düzenleyen verdoque : 31-05-2016 saat 14:56
verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön