irfan çayı oldukça kullanışlı bir gübreye benziyor.Anladığım kadarıyla toprağın canlı ve güçlü bir yapıya dönüştürülmesi için mikroorganizmalardan yararlanılan tüm gübre çeşitleri içinde en güçlüsü sayılabilir(aerobik mikroorganizmalar açısından söylüyorum,yoksa bokashi veya enzimin yerini tutamaz).
Ama şu şişeye hava verme olayı tüm işi mahvediyor.Hava motoru satın alıp şişeye bağlayıp 24 saat hava vermem imkansız. Havasız da olmuyor anladığım kadarıyla.Her akşam hava motoru olmaksızın kendim 20-30 kez hava üflesem,yine olmaz.Acaba balkondaki sebzeler için küçük bir kovada yapsam yeterli olur mu?Ve hava motoru kullanmasam?
Ne yapsam acaba?Bitkilerimin mikrobiyal gübrelerden faydalanmasında oldukça kararlıyım.Bu sorun nasıl çözülür?
|