View Single Post
Eski 25-05-2017, 16:18   #1520
wakan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2016
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 237
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SoğanlıBitkiler Mesajı Göster
Efendim öncelikli ilginiz için teşekkür ediyorum. Sulamada yaptığım hatalar frezya soğanlarım içinde sorun oldu ve 3 tanesi öldü yine benzer şekilde frezyalar içinde torflu toprak kullanmıştım. Artık bunlara iki bitki türünde de dikkat etmem gerektiğini iyice anladım. Toprak ile ilgili olarak bahçe toprağını diğer zararlılardan nasıl temizleyebilirim. Örneğin içinde kabuklu yaprak biti yumurtası veya benzer zararlılara ait yumurtalar olurda zambaklara zarar verirse diye nasıl bir önlem alabilirim.Bu arada bugün zambaklarımdan biri sarı renkte çiçek açtı çokta güzel görünüyor ancak kokusunu hala alamadım.
Önce sondan başlayayım, sizdeki lilyumlar asiatic türler sanıyorum. Onların da renk varyeteleri çok olur ama kokuları olmaz. Mis gibi bir koku istiyorsanız oriental türlerden edinin. Benim balkonda koku rüzgarı oluşturuyorlar. Tabii renklerini beğendiğim asiaticler de var, ama dediğim gibi onlar sadece görsel amaçlı.

Toprak dezenfeksiyonu için farklı metodlar var. Bazısı kimyasal bazısı fiziksel. Ben şahsen ikisini de kullanmıyorum. Ama forumda aratırsanız bir takım ilaçlar ve fırınlama, su buharı gibi fiziksel yöntemler hakkında bilgi bulabilirsiniz. En sık fırınlama yapılıyor ama bu topraktaki yararlı mikroorganizmaları da yok ediyor o yüzden tercih etmiyorum. Toprağına güveneceğiniz bir bahçe yoksa internette hazır toprak karışımları bulabilirsiniz ki büyük miktarlarda toprak işleyen firmalar dezenfeksiyon yapıyorlardır. Ben şahsen toprağı torf, perlit, kum vb. ile karıştırarak kendi toprağımı oluşturuyorum, sonrasında zararlı çıkarsa da yine doğal mücadele yöntemlerini kullanıyorum.

wakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön