Konu: Kefir
View Single Post
Eski 29-05-2017, 17:54   #806
Amanita
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Hazır UHT süt, süt olabiliyor, 6-12-18 ay dayanan UHT krema ve süt tozu zararsız olabiliyorken, ve bunları kullanarak yapılan kefir ve yoğurt (sizi yanlış anlamadıysam) tavsiye ediliyorken, hazır yoğurt ve kefirin tarafınızdan böyle toptan ve kesin bir şekilde reddini ilginç bulduğumu da ifade edeyim.
Hazir UHT sut, sut tozu, krema olabilir, cunku bu gida maddelerinin sterilizasyonu besin degeri kaybina yol acmiyor, ayni zamanda icerisinde canli organizma kalmadigi icin urunun raf omru uzuyor. Ancak yogurt ve kefirde daha once de yazdigim gibi size fayda saglayan sey canli bakteriler ve mikroorganizmalar. Bu canlilarin canli olmasi gerekiyor size maksimum fayda etmesi icin.

Yogurda raf omru uzasin diye antifungal koruyucular ekleniyor, ve hatta bazen yogurt pastorize ediliyor. Bu konuda okudugum bir calisma piyasada satilan yogurtlarin bir kisminda hic canli bakteri bulunmadigini soyluyordu. Yogurdu yogurt yapan seyin icerisindeki canli bakteriler oldugu dusunulurse icerisinde canli olmayan yogurt daha az faydalidir ve yogurt degildir. Eksimeyen yogurt olmaz. eger eksimiyorsa o yogurtta bir eksiklik vardir.

Kefir icin tam ne prosesler kullanildigini bilemiyorum, ancak bazi hazir kefir ureticileri kefir taneleri yerine toz kefir mayasi kullaniyor. Kefir tanelerinde prebiyotik 30-40 cesit mikroorganizma bulunurken toz mayayla hazirlanan kefirlerde 5 cesit oluyor. Gercek kefir kefir taneleriyle mayalanir, bu yuzden hazir kefir kefir degildir. Evinizde temiz calistiginiz takdirde en guveniliri kendi hazirladiginiz fermente urunlerdir.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön