View Single Post
Eski 27-04-2019, 01:32   #38
Murat Durak
Yeni Üye
 
Murat Durak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2017
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Mesajımda sizi eleştiren bir şey yok. Sizin yapmayı hedeflediğiniz şeyin küçük ve biraz farklı olanını bu sitede pek çok kişi ve ben hali hazırda yapıyoruz.

Yazımın amacı, tohumların tarihten günümüze ve günümüzden geleceğe nasıl bir yol izlediği/izleyeceği ve bu yolun en iyi yol olup olmadığı hakkında tereddütlerimi, endişelerimi paylaşmaktı.

Keşke daha anlaşılabilir olaydım!
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo;
Bu bölümün hedefi sizce siz misiniz? Ticarî kısır tohumlar veya GDO lu tohumlar mı üreteceksiniz? Yoksa "modern tarım" ile kendinizi özdeşleştiriyor musunuz? Anlayamadım.
Sevgili Asoo;

Evet ben sizi anlayamadım sanırım sizde bir sorun olmayabilir. Lakin benim Tohum Projem topiğine yazdığınız cevabı doğal olarak kendi üstüme aldım ben... Genelleme yapmadınız çünkü ve endişelerinizi dile getirdiğinizi söylediniz ne kadar endişelenirseniz endişelenin tohumun yolculuğu olacağına varır varacaktır bazısı yok olacaktır bazısı üremeye üretilmeye devam edecektir, amacımız yok olacakların yok olmamasını sağlamaya bir nebze olsun destek olmaktır doğru değil mi...

Mesajımda eleştiri yok dediniz ben eleştirdiğinizi düşündüm açıkçası

ama beni hedef aldığınızı düşünmedim emin olun bu konuda sıkıntım yok, Ticari kısır tohum ya da GDO lu tohum üretmeyeceğimi daha en başında Atalık Yerel tohumları çoğaltmak istediğimi belirtmiştim Modern tarımla kendimi özdeşleştirmiyorum tam tersine mümkünse yüzlerce yıl önceki yöntemleri kullanmak isterim.

Sizce bir insan kimyasal kullanıp GDO lu tohumlarla kısır tohumlarla üretim yapacaksa neden 1,5 yıl boyunca köyleri egeden akdenize dolanıp, kimyasal kullanılmamış 10 15 yıl ekilip sürülmemiş arazi arasın ki dimi şimdi alır bir tarla basar kimyevi gübreyi alır kısır fideleri eker çok ürün almak içinde basar kimyasal ilacı yapar modern tarım adı altında doğa ve insan katliamını.... 5-10 yıl içinde de toprağını öldürür parasını kazanır...

İlk mesajımda ve tanıtım mesajımda bu konuyu yeterince açıkladığımı düşünüyordum...

Yorumun için ayrıca teşekkür ediyorum

Murat Durak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön