View Single Post
Eski 30-10-2007, 13:02   #1163
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu Mesajı Göster
Geçen yıl Trabzon'a begonyalarımdaki küf hastalığı için ilaç almaya gitmiştim. Üç dükkana girdim çıktım. Hiç birinde ziraat mühendisi bence yoktu, çünkü küf hastalığını ben onlara anlatamadım ve internetten bulduğum ilacı satıcıdan istedim...
Begonya'da küf hastalığı derseniz bilemeyebilirler. Çünkü zaten süs bitkilerinde ruhsatlı tarım ilacı hemen hemen yok denecek kadar az, bir de süs bitkilerini tanımayabilir. Bu durumda size önerim ilaç almaya giderken yanınızda mümkünse saksıyı, değilse hasta yaprak örneğini götürmeniz. Farkındaysanız ben de çoğu zaman sizden fotoğraf istiyorum, yoksa tanımlar afaki olur.

Şimdi begonyada küf derseniz ben de ne kastettiğinizi bilemem. Yaprağın altında mı, üstünde mi, leke var mı, leke varsa etrafında sarı halka var mı, leke düzgün mü, küf dediğiniz alanın altındaki dokuda yumuşama var mı, ya da kuru mu vs. bunları da bilmek zorundayız. Çoğu zaman ben de bu tür soruları cevaplamaktan uzak dururum, ne olduğunu tam anlamadığım birşeye ilaç önermem yersiz ve hatalı olur.

Diğer konuya gelince, diplomaları çalışan ziraat, gıda, kimya mühendisleri dediğniz gibi evde mi oturuyor, başka iş mi yapıyor, yoksa işveren mi istemiyor bilemem. Ancak böyle bir durumda daha önce söylediğim gibi tarım il müdürlüklerine başvurmanız sorunu çözmek açısından gereklidir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön