View Single Post
Eski 13-11-2007, 14:29   #2
eskimo
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Alıntı:
İğneada 'Longoz'una Sahip Çıkıyor

02 Kasım 2007 13:17İğneada Beldesinde “Balığımızı, Suyumuzu ve Longozumuzu Koruyalım” toplantıları düzenlenecek.
Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada Beldesinde “Balığımızı, Suyumuzu ve Longozumuzu Koruyalım” toplantıları düzenlenecek.

Rezve Deresi'nden İstanbul'a içme suyu sağlanması amacıyla İSKİ tarafından hazırlanan projenin tepkilere neden olduğu Demirköy'ün İğneada beldesinde, “Balığımızı, Suyumuzu, Longozumuzu Koruyalım” konulu toplantılar düzenlenecek.

İstanbul'un su ihtiyacı ve yakın doğal çevre üzerine olası etkileri; Su kıtlığı, Longoz ve Turizm İlişkileri; Karadeniz'in özelliği, İğneada Körfezi yakın çevresinde yeni iskele ve balıkçılık ilişkisi; Akarsuların deniz ekosistemine katkıları ve etkileri; Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak yağışlar ve etkileri konularının tartışılacağı “Balığımızı, Suyumuzu ve Longozumuzu Koruyalım” konulu toplantılar 3-4 Kasım 2007 tarihleri arasında İğneada'da, Veysel Zımpak'ın Kahvehanesi'nde düzenlenecek.

İğneada Doğal Ekosistemi Koruma ve Bölgesel Yaşamı Destekleme Derneği ve SS Limanköy Balıkçı Kooperatifi Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenecek toplantıya; Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Genel Müdürü Dr. Uygar Özesmi'nin başkanlık yapacağı ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Ormancılık Ekonomisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Ok, İÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Öztürk ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı ile sivil toplum örgütlerinden de temsilcilerin katılacağı öğrenildi.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=138976
Sonuç ne oldu?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön