Konu: Tema
View Single Post
Eski 15-11-2007, 08:14   #66
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,247
Tema 15. yılını kutlamış.

Alıntı:
Orhan Baba, Gündeş'e 10 üzerinden 11 verdi!
TEMA Vakfı'nın kuruluş yıldönümü gecesine katılan Ebru Gündeş, performansıyla, 'Popstar Alaturka' yarışmasında birlikte jüri üyeliği yaptığı Orhan Gencebay'dan tam 11 puan aldı....


Günaydın 15 kasım 2004


Alıntı:
Şeffaf Ebru Çırağan Sarayı'nda bir konser veren Ebru Gündeş, patlayan flaşların azizliğine uğradı.


Hürriyet 15 kasım 2007


Alıntı:
TEMA 15 yaşında
Türkiye, 1992 yılında yeni bir vakıf ve yeni bir sloganla tanıştı. Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit'in, Vehbi Koç'un önerisiyle hayata geçirdiği bu vakfın kısa adı TEMA, sloganı da "Türkiye Çöl Olmasın"dı.

Küresel ısınmanın, kuraklığın, erozyonun yarattığı felaketi, geç de olsa ilk gören onlardı. Vakfı 30 işadamıyla birlikte kurdular. Sembolleri, yeşil bir yaprak ve kırmızı kazağı, ak sakalı, sert söylemi ile Toprak Dede yani Hayrettin Karaca oldu.

Dolmabahçe Sarayı'nda, önceki gece 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri vardı. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın himayesinde gerçekleşti. Ama aynı güne, hem 60. hükümete yönelik güvenoylaması hem de Cumhurbaşkanı'nın resepsiyonu girince, onsuz kutlandı. Ama Toptan'ın TEMA'ya ve diğer sivil toplum örgütlerine yönelik sıcak bakışını çok yakından biliyorum. Sivil toplum örgütleri, Toptan'ın başkanlığı döneminde, TBMM nezdinde altın yıllarını yaşayacaklar. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın...

TEMA, bugüne kadar 56 kırsal kalkınma ve 70 ağaçlandırma projesi olmak üzere toplam 126 örnek projeye başarıyla imza attı. 70 ağaçlandırma projesi ile 4,7 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağladı. Her şeyden önemlisi de çevre konusundaki duyarlılığımızı artırdı. Bu yöndeki onlarca yasanın çıkmasına öncülük etti. 326 bin gönüllüsü var.

TEMA'da kabuk değişimi
Karaca ve Gökyiğit gibi ayrı dünyaların farklı iki insanının bu birlikteliği ancak 15 yıl sürebildi. Törende sağlık(!) nedeniyle Hayrettin Karaca yoktu. Nihat Gökyiğit de kısa bir konuşma yaptı. Gökyiğit, "Amaçlar aynı olunca, ortak noktada buluşmak zor olmuyor" dedi. Yaşı 80'i çoktan aşsa da ilk günkü heyecanından hâlâ bir şey kaybetmemiş. Geceye, perdeye yansıyan görüntüleriyle katılan Karaca'nın da her ne kadar başta devlet olmak üzere hemen herkese kırgın, öfkeli ve sitemkâr olsa da hâlâ söyleyecek çok sözü vardı.

TEMA'nın 15. yılı daha görkemli kutlanmalıydı. Ta en başından beri en büyük desteği veren Demirel ve hükümeti temsilen hiç kimse yoktu? İstanbul'un yönetici ve patronları da yoktu. Güya bizim masada rektörler olacaktı. Boş kaldı.

TEMA'da Karaca ve Gökyiğit'in boşluğunu doldurmak sanki hiç kolay olmayacak. Bu süreç eğer uzarsa, kırk tane işi olanlar 41. iş olarak yönetime girerse ve bir yıl gibi çok kısa bir süre görevde kalırsa, ileride TEMA'yı kurtarmak için de bir TEMA gerekebilir. Bizden hatırlatması!..
Abbas Güçlü / Milliyet 7 Eylül 2007

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön