View Single Post
Eski 01-03-2008, 08:45   #1447
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
merhaba Mine Hanım,

Çelikle üretimle ilgili bir kaç teknik sorum olacak;

1.Şeftali çeliklerini önce aşılayıp, sonra köklendirmek igib bir yöntem deniyoruz.Çeliğin dip kısmına IBA uyguluyoruz.Aşılanan kısımda da kallus oluşumunu hızlandırmak istiyorlar.Bu durumda, aşı kısmına da IBA uygulasak, olumlu ya da olumsuz bir etkisi olur mu merak ediyoruz.
Ayrıca, aşı yapıp sonra bu aşılı çeliği köklendirme uygulaması sık uygulanan bir yöntem mi?Bu yöntemin artı veya eksileri nedir?

2.Köklenen çeliği tavadan almak için köklerin ne uzunluğa gelmesini beklemek gerekir? Kökler 1cm. kadar uzadığında tavadan almayı ve kontrollü salınımlı gübre içeren bir karışımla viyollere almayı planlıyoruz.Doğru mu düşünüyoruz?

Teşekkürler
1. Aşıya hormon uygulamasını hiç dumadım ve kendim de yapmadım. Neden denemiyorsunuz? Bir çok şey merak ve denemeyle bulundu. Hücre bölünmesini çoğaltıyorsa doku oluşumu da hızlanabilir.

Aşılı çeliğin tutması konusuna gelince, çelik hem aşıyı tutması için hem kök atması için çok çalışacak, bu performansı gösterir mi bilmiyorum. Bunu da hiç denemedim. Bu konuda denemeleriniz olursa lütfen fotoğraflayın ve bizle paylaşın.

2. Kökleri henüz fazla uzamadan çeliği tavadan almak en doğrusu. Düşünceniz yerinde. Kontrollü salınımlı gübre ile birlikte viollare koyacağınız harca mikoriza katarsanız çelik tutumunuz çok artar.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön