Konu: 2B Arazileri
View Single Post
Eski 30-03-2008, 13:45   #58
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altinediz Mesajı Göster
Evet haklısın ama bu 2B Orman arazileri Satılmasın kampanyası zamanında satılmış olan ve yerleşim yeri olmuş olan alanların tapularının iptali değil. 22 Temmuzun hemen öncesinde yakılmış olan ormanların satılmak istenmesini engellemek. Dediğiniz gibi bir şeyin olması ve olmasını istenmesi olanaksız bir şeydir. Ama ne yazııki pazar günü bunun kapısını açtık ve orman arazileri satılacak gibi göszüjüyor... Tabi biz böyle kuru kuru pretesto etmeye devam edersek...
Merhaba, Sn.altinediz

yazınızı okuyunca ben de birşeyler söylemek gereğini duydum.

2B denilen yasada hangi araziler satılacak? 22 temmuzun hemen öncesinde yakılmış ormanlar ise bence zaten herkes karşı çıkar. Ve de çıkmalı.

Ama 2B dendiğinde sanki ormanlar satılacakmış gibi algılamamalıyız. Önce problemi saptayıp ona göre çare üretmeliyiz eğer hastalığı yanlış teşhis edersek vereceğimiz ilaç işe yaramaz belki de hastalık iyice kontrolden çıkar diye düşünüyorum.

2 seçenek var. Hiçbir hükümetin yıkmaya gücünün yetmediği ve bence bundan sonra da kimsenin yıkamayacağıgerçeği ile başlarsak,(çünkü 10-15 yıl önce azınlık olan işgalciler şimdi çoğunluk olmuş belki parti kursalar iktidara bile gelebilirler )
1- Devlet ve orman arazilerini işgal edip ev yapanlar ne olsun böyle haksız olarak el koyup ev yaptıkları arazilerde oturmaya devam etsinler mi ?
2- Bu durumdaki olan yerler ile ilgili başka ne yapılabilir ? Mesela yıkabilinir mi? Bazı işgalcilerin evleri belki derme çatma diye ilk başta bize hemen yıkabiliriz gibi gelebilir. Ama aynı statüde 8 katlı apartmanlar,Belediye binaları,vs,ler var onlar büyük diye yıkmayacakmısınız? İşte başta böyle sorunların olduğunu bilerek karşı çıkmak ve sahiden çözüm olabilecek fikirler lazım.

Tamam orman arazileri satılmasın. Bende sizden yanayım. ama yıllarca her gelen hükümetin göz yumması sonucu her köyden gelenin başını sokacağı bir ev yapması ile başlayan ve sonra büyük şehirlerdeki mafyaların da işe karışmasıyla artık neredeyse çözülemeyecek boyuta ulaşan böylesine ulusal bir sorunun acaba sorumluları ne yapıyor? şimdilerde acaba hangi sloganları atıyorlar. Bir araştırın bakalım.

Mesele büyük.2B lafını ettiğimiz anda işgalci basit gecekondudan tutun,8 katlı binalar ve üzerinde arazi olmayan işgal edilmiş alanlara kadar bir sürü kategoride incelenmesi lazım.

Ayrıca adilliği tartışılmakla birlikte artık eğer geri alınması mümkün değilse o arazileri işgal edip baştan suç işlemiş kişilere bu bedel ödettirilmeli yoksa eğer satmak veya bir başka yolunu bulup cezasını veremezsek. İşgalcileri ödüllendirmiş olmazmıyız.? Zaten yıllardır bedavadan faydalanmıyorlar mı?

Bu arada mesela Edremit Körfezindeki zeytinlikler de aynı statüye girmiyor mu? oralarda zamanında tarım yapılmasına ve ağaç dikilmesine izin verilip, yıllarca ecri misil adı altında üzerindeki ağaçların bulunmasının kirasını devlete ödeyenler ne olacak?

Akllıma başka nedenler ile devletin arazisinde işgalci görünen kişiler de var onların hukuki durumları ne olur?

Dedesinden kalan arazinin sınırlarını bilmediği ve araştırmadığı için üzerinde orman olmasa da, haritalarda bir bölümü orman göründüğü için belki birkaç gün sonra ortaya çıkacak anlaşmazlıkları daha saymak bile istyemiyorum.

Henüz orman kadastrosunun bitirilmediği alanlar var. Ama ilk orman kanununun 3116 sayılı yasa 1937 de yürürlüğe girdiği gerçeğiyle o zamandan bu güne kadar her iş başına gelen hükümetin ve bu işle ilgili devlet memurunun orman müdürünün ve bürokratın suçlu olduğu gerçeğini kabul etmemiz lazım.

Şimdi ise görevlerini layıkıyla yapmamış bu kişiler 2B ler satılmasın diye canı gönülden haykıranların arasındalar bu haksızlık değil mi ?

Herkesin bir araya gelerek çözmesi gereken bir sorun olduğunu düşünüyorum ve bu problemin çözülmemesinden ise kimlerin faydalanacağıda malum.

Hepimiz bir araya gelmeli gerekirse iktidara gerekirse muhalefete baskı yaparak bir araya gelmelerini ve bu problemi katagorilere ayırıp. İşlenen suç ile orantılı cezalar verilerek çözülme yoluna gitmeliyiz.

Ayrıca Sn.TELAS'ın söyledikleri doğru bende orman idaresi mağdurlarındanım. Satın alırken ormanla bir ilgisinin olup olmadığını sorduğumuz halde, aradan 7 yıl geçtikten sonra ormanla bir ilişkisinin olmadığını ve satın alabileceğimizi söyleyen şefin bu defa tam tersini söyleyen raporuyla tapu iptal davası açılıp,tapulu ve orman sayılmayan alan olarak tescil edilmiş arazimizin tapusu iptal edildi. Araştırırsanız bizim gibi orman tarafından haksızlığa uğratılmış bir sürü insan bulabilirsiniz. Malumunuz 200,000 orman davasının olduğundan bahsediliyor.

Mantıklı ve adil bir 2B yasası çıkmak zorunda.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön