View Single Post
Eski 25-05-2008, 22:01   #18
arodopman
Ağaçsever
 
arodopman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2004
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 82
Sayın Gülşen,

Sayın Caretta’ nın açtığı bu topikle yılar öncesine gittim. Anılar gözümün önünde canlandı, hüzünlendim. Her ne kadar 36 yıl önce ayrılmış olsam da doğup büyüdüğüm şehrimden hatıraları hala canlılığını koruyor benliğimde. Başka şehirlerde yaşadıkça, farklı yerleri gördükçe Kırklareli’ ye daha bir sarılıyorum. Geçen yıl Karagöz Festivali’ nde oradaydım. Göz konulan söz konusu alanda yağmur altında konser seyretmiştim. Kırklareli’de yaşadığınız için kendinizi mutlu sayın. Şimdiki halini pek bilemiyorum ama benim yetiştiğim yıllar için konuşursam çok farklı bir kentti. Başka yerlerde yaşanmadan kıymeti bilinemiyormuş o Avrupa kentinin.

Bence Kırklareli’ de toplu konutların yapılamayacağı tek yerdir orası. Gerek alanın küçük olması, gerek genişlemeye uygun olmaması gerekse Kırklareli’ nin ortak kullanım alanı olması nedeniyle umarım bu yanlıştan kısa zamanda dönülür. Şehrin kenarlarında çok daha uygun alanların bulunabileceğini düşünüyorum.

Türkiye’ nin en batısında ki son tren istasyonu olması bakımından da önemli olan burasının, bırakın iptal edilmesini akılcı bir proje ile Avrupa’ ya açılan bir tren yolu taşımacılık geçişi haline getirilmesi için uğraş verilmeli. Çerkezköy, Çorlu ve tüm Trakya sanayi bölgelerinin ithalat ve ihracat trafiğini en ucuza kaldırabilecek bir raylı taşıma yapılanmasının odak noktası olabilecek bu alanı birkaç villa veya 100-200 apartman dairesi için heba etmek hiç te akılcı bir yaklaşım olmasa gerek.

Resimlerinize bakarken ilk gençlik yıllarımda sevdiğim kızın adını kazıdığım ağacı aradı gözlerim ama objektifinizin kadranına yakalanmamış. Her zaman ki gibi adı, sanı, görüntüsü bende gizli kalmış. Kırklareli’ ye her gittiğimde bir kutsal abide gibi gidip o ağacı ziyaret eder, çakımın oyduğu kabuğa birazda utanarak dokunur ve o günlerin hoşluğunu duyumsarım. Korkum, eğer Kırklareli kaybeder, orası inşaat alanı haline gelirse, benim ağacımda pek çok ağaç gibi katledilecek. Böylece ilk aşkımın son hatırası da yok olacak. Buna müsaade etmeyim…

Verilecek onurlu mücadelenize tüm kalbimle katılıyorum. Başarılar. Kırklareli’ nin
aydın, namuslu, medeni ve neşeli insanları çok kaybettiler. Umarım bu sefer kazanırlar.

Saygılarımla
Ahmet Rodopman

arodopman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön