View Single Post
Eski 28-05-2008, 15:08   #16
eskimo
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Alıntı:
Projede, İDO'nun yaptıracağı 140 TIR kapasiteli "ROPAX" gemisinin günde karşılıklı olarak 6 sefer yapması planlanıyor
Malina,yukarıda alıntı yaptığını zaman gazetesinin haberine karşı görüş şu haberi buldum.

Alıntı:
İstanbul’da trafikten şikayet etmeyen tek kişi gösteremezsiniz. Aslında çözüm hemen yanı başımızda ama biz ondan yararlanmayı değil, seyretmeyi seviyoruz. Bu çözüme iki yıldır 2 Ro-Ro gemisiyle katkıda bulunmaya çalışan bir kuruluş var: İstanbul Lines. Ambarlı ve Harem’den, Bandırma’ya götürmek için günde 250-300 kamyonu çekip alıyor İstanbul trafiğinden............

“Günde 6 sefer mümkün değil”

İDO’nun, üç gemiye günde 6 sefer yaptırmayı planladığını belirten Koç, “Günde 6 sefer mümkün değil. Karayolunu yasaklamaları lazım. Böyle bir trafik yok. Kuzey-güney Marmara hattında trafiğin başlama saati 20:00, bitiş saati ise 01.00’dir. Gelecek olan bu aralıktaki gemilere gelir. Bunun dışında gördükleri hareketliliğin tamamı lokaldir. Eskihisar-Topçular gibi her saat gemi kaldıramazsınız.

Çünkü, trafik akşam 8’de İstanbul yönüne akmaya başlıyor. Herkesin amacı, ertesi sabah boşaltma yerinde olmak. Bütün gün boşaltıyor, dönüş yükünü alıyor ve geceyi yolda geçiriyor. Yani, insanlar geceyi gemide ya da karada gidiyorlar.

Gündüz de, yükleme ve boşaltma işlerini yapıyorlar. İşin doğası bu. İstediğiniz kadar hızlı gemiler alın; bu tablo değişmez. Yolcu gemisi, ya da hızlı feribot için problem yok. Ama, Marmara’ya kamyon taşımak için 100 milyon Euro’luk gemi getirmek asla verimli olmayacaktır. İDO, güçlü bir kuruluş her şeyden evvel bir kamu kuruluşu . Bize rampa yapsın, özel sektörden isteyen kuruluş da, gemisini koysun, çalışsın.
http://www.denizhaber.com.tr/NAKLIYA...a-haziriz.html
Benim anladığıma göre İDO'nun plani 3 .köprü ile bağlantılı.
Koç'un dediği gibi bu trafikte 6 seferlik aracı karayoluyla nasıl limanlara getirecekler?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön