Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray
Tatar dediğimiz (gerçekten Tatarlar mı icad etmiştir acaba?) sarmısaklı yoğurtlu makarna favorimdir.Üzerine de tereyağında kızdırılmış pul biberle nefistir..
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda
Bodrum yerlilerinin baş yemeklerinden olan " lokum pilavını" da denemelisiniz. Adı yanıltmasın pilav ile alakası yok. Evde açılan hamur ile anında yapılan bir makarnadır. Kıyma, soğan, bol tereyağ ve elle açılmış hamurdan kesilmiş küçük kare hamurların hep birlikte pişirilmesi ile yapılır ve sadece onu yersiniz.
|
Sakın siz
Tatar Mantısı'ndan söz etmiş olmasayısınız..
Un, yumurta, su ve tuz ile bir hamur tutturulur. Yufka gibi ama kalınca açılır. Küçük karelere bölünür. Soğan, kıyma, karabiber ve tuzdan iç hazırlanmış olan içten bu karelerin içine konur, bohça gibi dört köşesinden kapatılır. Bazıları huni gibi yaparak ağzını kapatır. kaynayan suya atılır. Makarna gibi haşlandıktan sonra kevgirle alınır üzerine sarımsakloı yoğurt ve üzerine elbette kızdırılmış pulbiberli ve hafif salçalı tereyağı gezdirilir. Arzu edilirse çekirdeği alınmış domates ve maydanoz ince ince kıyılır üzerine serpiştirilir...