View Single Post
Eski 11-09-2008, 11:46   #1831
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Sayın Mine hanım, nasılsınız?
Çimlerim konusunda sizi tekrar rahatsız edeceğim.
Geçen sene, tavsiyeleriniz doğrultusunda Huwasan, sportak, Turfset kullanarak (iki sefer) çimleri büyük ölçüde toparlamıştım. Tamamen bozulan yerleri de iyice temizleyerek, yeniden ekim yaptım. Yeni ekilen alan da tahminen 200 m2 yi buldu. Bu alanda kullandığım çim tohumu inno seeds adı altında % 25 lol.pre.numan-%30 lol.pre.gator, %10 fes.casonova-%10 poa miracle-fortuna... karışımı idi.
Sulamaları sabah erken saatlerde 20 dakika olarak ayarlamıştık. Sulamayı (1 dönüm) 11m çapında, 2 vardiyada; birinci kısım 7, akabinde ikinci kısım 8 kafa sulamakta. Yani her yer yeteri kadar sulanıyor.
Temmuz ayının sonuna doğru ve Ağustos ayında yeni ekilen alanda kurumalar başladı. Kontrol ektiğimde kurumaların kökten olduğunu gördüm. Tohumun cinsinden olabilir mi?
Evvelce kullandığım tohum CEBECO idi. Her iki tohumu da İstanbul'da bu konuda söz sahibi olan İstanbul Tohum'dan almıştım.
Daha evvece yer yer bulunan suotları (köyde kaynaş diyorlar) şimdilerde hemen hemen onu ekmişim gibi heryeri sardılar. Çim çimlikten çıktı vesselam.
Şimdi, ben diyorum ki; Bayramdan sonra, bütün bu çim alanı güzelce bir Roundup ile ilaçlayayım. Yeşil aksam olarak ne varsa ölsün. Bu ilaç su otlarının sadece yeşil aksamına mı tesir eder, köklerin de eder mi? Kökleri soğan gibi. Çiçeğe geçmiş olanlar, eğer tohum döktülerse ne yapmalı? Daha sonra iyice bir sulama yapıp, tohumların da yeşermesini temin ederek tekrar Roundup yapmak gerekir mi? bu sefer tohuma kaçmalarına müsaade etmeden. Yani demek istediğim ben bütün bu otları -geniş yapraklı olsun olmasın- nasıl bitirebilirim? ki Mart ayında bir daha bütün olarak çim alanı yapayım?
Bazen de kendi kendime boşver bas ayrık tohumunu diyorum. Ama istediğim ayrık tohumu da öyle gül gül kocaman sert yapraklı olmamalı, çim görümüne en yakın olanı olmalı.
Fikirlerinize ve önerilerinize ihtiyacım var.
Saygılar.

Güler Çevrimdışı   Başa Dön