View Single Post
Eski 12-09-2008, 19:48   #637
smiy
Ağaç Dostu
 
smiy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: Mersin
Mesajlar: 307
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Merhaba smiy,

Eğer aldığınızdan sonra 15 gün içerisinde yapraklarda sararma başladıysa aldığınız yerde de bakımı veya koşulları iyi değildi belki de...

Tomurcukların kararıp dökülmesine genel olarak aşırı sulamamız neden olmakta eğer yaprakların altında üstünde zararlı varlıklar görmüyorsanız.

Kökler dışarı çıkmış ise saksıyı değiştirmekle iyi etmişsiniz. Mevsim aslında pek uygun değil diyor bu işi teknik olarak bilenler; ancak değişimden sonra görece gölge bir yere alıp bir iki hafta orada muhafaza ediniz bitkiyi.

"Sulamasına dikkat ediyorum" demişsiniz. Biraz detaylandırır mısınız nasıl ve neyle suladığınıza dair?

Demir takvviyesini nasıl yapmayı düşünüyorsunuz?

Kanaatimce şimdilik gayet iyi gitmektesiniz...

Fotoğrafta tam net olarak görülmemekle beraber, bitkiniz genel olarak oldukça sağlıklı gibi görünüyor.

Sayın Lerdemir ne yazık ki gardenyam bana geldiğinde yaprakları sararmaya başlamıştı buda alındığı yerdeki koşullardan kaynaklanmış olmalı.
Burada yazılanları baştan sona kadar okudum bunun için mümkün olduğunca az sulamaya dikkat ediyorum ama ilk alındığında eşim sanırım fazlaca sulamıştı. Tomurcuk dökülmesinin sebebi belkide budur. Çünkü gardenyamın üzerinde hiçbir zararlıya rastlamadım.
Saksısını değiştirdikten sonra bir olumsuzluk görmedim hala çok sağlıklı görünüyor.
Sulama işinde ise burada yazdıklarınızdan yola çıkarak neredeyse tam kurutmadan su vermemeye dikkat ediyorum.Eşimin ilk aldığı zaman resmen banyo yaptırmasını saymazsak tabi. Hemen hemen hergünde yapraklara su fısfıslıyorum. Sulama suyu olarakta klima suyu kullanmaya başladım.
Demir takviyesi için bir arkadaşımın getireceği demiri bekliyorum biraz gecikti ama elime geçerse burada yazdıklarınıza bakarak bir uygulama yapmayı düşünüyorum. Acaba demir takviyesi olarak saksı toprağına paslı çivi saplasam olur mu? En azından şimdilik idare eder mi?
Elimden geldiğince doğru birşeyler yapmaya çalışıyorum çünkü gardenya çok sevdiğim ve kokusuna hayran olduğum bir çiçek yanlış birşey yapmamaya çalışıyorum.
Ne yazık ki fotoğrafları şimdilik telefon ile çekmek zorundayım onun için tam net çıkmamış olabilir ama en kısa zamanda çok daha güzel fotoğraflar yüklemeye çalışacağım.
İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

smiy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön