View Single Post
Eski 10-12-2008, 22:15   #6
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Problem vatandaşta değil.

Merhaba.

Sn nariçi,

Toplumumuzun biraz duyarsız olduğu doğru. Ama toplumun ve insanımızın suçu bence yok denecek kadar az. Hangi toplum basın yoluyla bu kadar manüple edilip önüne sanal krizler ve yaşam engelleri çıkartılsa, böyle yolunu şaşırıp memleket meseleleri yerine palyatif işler ile uğraşır hale gelir.

Asıl olan devlet iradesidir. Ülkemizde işlenebilen birçok suç, neden Avrupa Ülkelerinde işlenememektedir?. Cevabı basit. Oradaki irade izin vermez. Diyelim ki devlet iradesini kullananlar zaafa uğradı ve bir boşluk oluştu. Bu sefer de halk izin vermez. Sivil toplum kuruluşları hemen devreye girip açığı kapatırlar.

Bizde ise birçok kurul, Siyasi kirlenme kendilerine de bulaştığından, kuruluş amaçlarının tersi işler yapanları adeta ödüllendirir hale gelmiştir.

"Rize Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir Ayder’in doğal özelliğini yapılaşma nedeniyle kaybettiğini söyledi."

Alıntı:
"Gelişim planında, Ayder’in çirkin yapılaşma, doğal yapının bozulması ve alanda korunacak her hangi bir doğal güzelliğin kalmaması nedeni ile milli park alanı sınırlarından çıkarılmasını Genel Müdürlüğe rapor ettik.

Yaklaşık 150 dönümlük betonlaşmanın olduğu Ayder merkezi kapsayan bir alan. Genel müdürlüğümüzün onayı sonrası Bakanlar Kurulu karar verirse Ayder milli park olmaktan çıkarılacak."
Basit bir sorum olacak. Benzer bir olay o bahsettiğim ülkelerin birinde olmuş olsaydı. Ayderde korunacak her hangi bir güzellik kalmayacak kadar tahrip edilmesine göz yuman, Milli Park Müdürü, Orman Bölge Müdürü, vs müdürü acaba hala koltuklarında oturuyor olabilirler miydi?

Araştırmaya korkuyorum. Belki de terfi etmişlerdir.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön