View Single Post
Eski 21-01-2009, 00:45   #2052
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
...
...dikkat ettim ki pek çoğu tutturamıyor, tutturanlar da yaprak verdi-tuttu bu, diye yer değişimi yapıyorlar ve çelikler ölüyor.
....Kendime ayırdıklarımı da beşer onar büyük saksılara veya tarhlara ekerek iki sene yerlerinden oynatmıyorum. Benimkilerde de fire oluyor ama çok az.
Dışarıdan gelen güllerde mumlama olayı dikkatimi çekti.
Sanıyorum onlar sürmesini istemedikleri dalları mumluyorlar.
Acaba diyorum, ben de mumları eritsem ve arkadaşlara yollamayı plânladığım çeliklerin diplerini mumlasam (çeltikli kısımları) topraksız postalasam ki çok rahat ve az yorucu olur. Arkadaşlar da ellerine geçince bu mumlu kısmı ılık su ile yıkayarak temizleyip saksılara dikseler, başarılı olur muyuz?
Güler Hanım merhaba, gerçi bu konuyu sizinle telefonda görüştük ancak arkadaşlarımızın da cevapları öğrenmeleri açısından buraya da yazayım dedim.

Çelikleri mumlamak güzel fikir bu şekilde erken sürmelerin önüne geçilecektir. Çelikler sürünce üyelerimiz sizin de dediğiniz gibi köklenme gerçekleşti sanıyorlar.

Bu arada hijyen en önemli konulardan evlerde eski saksı ve topraklar temizlenmeden yeniden kullanılıyor, bu da hastalık ve zararlıların yeni bitkiye de musallat olmasına sebep oluyor. Şubat ayında İzmir' de vereceğim eğitimde özellikle bu konuları anlatacağım. Bir de çeliklerin sulanması çok önemli, su rejimini düzgün ayarlayamıyorlar ve çelikleri çürütüyorlar.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön