Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 12-04-2009, 12:59   #1172
velveteen
Ağaç Dostu
 
velveteen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-04-2006
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 186
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Saynı velveteen,

Kökler çürümüş. Şimdi bu durumda bitkinizi kurtarmak oldukça zor. Fazla sulamış olabilirmisiniz?
Şu etapda yapılacak şey kökboğazına sphagnum sarıp saksı harcına dikmek, olabildiğince kuru, sıcak ve hava nemini yüksek tutmak. Haftada bir sphagnumu iyice ıslatıp kurumıya bırakmak.
Bunu bir nylon torbanın içine de alabilirsiniz ancak hergün havalandırmanız şart küflenmeye çok dikkat etmeniz gerek. Tüm bitkiyi Benlate ile ilaçlamanız da uygun olur.
Sphagnum yosunu ile sadece kök kısmını kadın nylon çoraplarından keseceğiniz şeritlerle bağlayıp nylon saydam torbaya da koyabilirsiniz. oldukça sıcak tutmanız gerekecek ancak doğrudan güneş ışığına maaruz bırakmayın nylon torbayı.

Yeni kökler oluşana dek gübreleme yapmayın temiz içme suyu ile sulama yapın.
Şebeke suyu kullanmayın.
Dediklerinizi elimden geldiğince yerine getirmeye çalışmaktayım. Maalesef geçen 2 ay içinde kalan 2 yaprakda yavaş yavaş yumuşadılar ve bende bitkinin gücünü almasın diye onları kestim. Ufacık yeni bir yaprak oluşmaya başlıyor ama kökden pek eser yok açıkcası. Saydam bir saksıda aydınlık bir yerde tutuyorum. Düzenli olarak nemli tutmaya çalışıyorum yosunu. Son 2 haftadır diğer orkidemi sularken kullandığım azotlu sudan veriyorum (açıkcası gübrelememe yapmamam gerektiğini unutmuşum, şimdi mesajı gözden geçirinde hatırladım).

Şu ufacık yaprak çok umut verici görünüyor, belkide bir şans atlatırız bunu

Eklenen Resimler
 
velveteen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön