View Single Post
Eski 03-06-2009, 16:40   #956
lerdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Aralara koyu kırmızı renkte yazıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil Mesajı Göster
Sn.Koyu yeşil,

Sn.smrdlbz'in cici gardenyasının fotoğraflarına bakarak yapacağınız yönlendirme veya bilgilendirme var mıdır acaba?

Hocam, hemen öğrendiklerimi arkadaşımızla paylaşıyorum

Sn Smrdlbz; yeni açan yapraklarda kloroz etkisi görülmekte. Evet, tam olarak bunu kastetmiştim. Bakınız oldukça açık bir yeşil tonundalar. Teşhis doğru, bilgilendirmeyi de biraz daha kapsamlı umardım Kloroz demir eksikliğidir, fotoğraftaki özellikle genç yapraklarda yaprak damarlarının yeşil rengini muhafaza ederken, damar aralarındaki bölgenin renginin açılmasından bunu anlıyoruz vb gibi :9 Ama teşhis doğru. Güzel Gardenyanıza yapacağınız ilk sulamada, sulama suyuna bir küçük parça limon tuzu eritip vermelisiniz. Sonrasında da devam edelim limon tuzlu su uygulamasına. Böylece bir sonraki sulamanızda, ziraat satıcılarından edineceğiniz demir takviyesini daha sağlıklı emecektir kökleri. Burada demir gübresini kastediyoruz.

İkinci sulamada yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar demir eklemeniz yeterlidir. Aslında gübrenin etiketindeki kullanma talimatı veya satıcının belirttiği ölçeklerde en uygunu. Tabii fazla sulama yapmamaya özen gösterin. Fazladan kastımız nedir? Bir de fazla sularsak ne olur? Toprağın kuruluğunu kontrol ederek, kuru olduğundan emin olduğunuzda sulama yapın. Yaprakları da fısfıslayarak nemli kalmasını sağlarsanız iyi olur.

Lerdemir hocam iyi öğrenmiş miyim?[/QUOTE]

Bu arada, biçim için budama da aklıma gelmişti, ama Sn.smrdlbz için daha çok erken olabilir diye düşünmüştüm. Sizden bu yorumu duyunca çok hoşuma gitti.

E iyi yoldayız, iyi

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön