View Single Post
Eski 22-08-2009, 20:48   #2
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Ne kadar garip bir ülkede yaşıyoruz, anlamak mümkün değil. Dünya da tarım ürünleri içinde Hakim olduğumuz tek ürün FINDIK., Dünya piyasasının % 80 i bizim elimizde. İtalya ve İspanya fındık alanlarını genişletmek için uğraşırken biz sökmeye çalışıyoruz. Efendim Üretim fazlaymış. Fazla olan üretim ucuz olur. Oysa 20-30TL den kim fındık alabilir Türkiyede? Neden 10-15 TL değil? 2,3 veya 5$ a ihraç et ama iç piyasada 20 $ a fındık sat??? Sonra üretim fazla fındıklıkları sökün!.

Diğer yandan vatandaşı kandırmaca. Karanfil dik dekardan 25 binTL kazanırsın??? Nasıl hesap ise anlamak mümkün değil. Çiçekçiler kan ağlıyor karanfil seralarından karanfilleri söküyorlar, Tarım Bakanlığı karanfil dikin diyor. Hesabı da hesap olsa. Anlamak mümkün değil.

Fındıkta adam senede 1 ay çalışır. Ne kazanırsa kazanır, Karanfilde sera kuracak, yatırım yapacak, 12 ay çalışacak ve çiçeği satacak yer arayacak. Kim alır ki ancak ineklere yem olur karadeniz de .

Sonuçta söktür fındıkları diğer ülkeler kazansın, Gelecek yıl rekolte azaldığı zaman satmak için findık ara. Anlamak mümkün değil.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön