View Single Post
Eski 24-09-2009, 11:52   #481
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Sn. nevsune., Hocalık ne demek? ben(biz) sadece deneyimlerle elde ettiğimiz bilgileri herkesle paylaşıp tartışıyoruz. Hepsi bu.
Alıntı:
Doğru söze ne denir. Aynen katılıyorum sayın gursan,
Sevgili Lilium, Sevgili kgursan (ve dahi kendilerinden birçok şey öğrendiğim tüm agaclar.net arkadaşlarım) "Fazla tevazu gösterme, gerçek sanırlar" diye bir deyiş vardır, çok severim. Sizi bilenler bilir ama bilmeyenler için bu sözü yinelemek gerekti benim için. Sizlere çok şey borçluyum, bu yaşımda bana hala birşeyler öğretiyorsunuz. Sizler ne derseniz deyin, benim gözümde hocalarımsınız.

Çok haklıymışsınız, küçük soğan felaket durumdaymış. O gece biraz da topraktan çıkarma paniği ile iyice farkedememişim. Buruşmuş, kökleri çürümüş ve üstü kara kara birşeylerle kaplanmış ve yumuşamış. Çiçek açamamasının nedeni buymuş.

Büyük çok fena durumda değil gibi. Bazı pullarda berelenmeler var gibi ama genelde diri. Demek ki o da çiçeğini açtıktan sonra birşeyler olmuş. Drenaja bundan böyle daha dikkat edeceğim. Saksı altlığı ile saksı arasına taşlar koyup arada boşluk bırakmak en iyisi galiba.
Name:  S6305381.JPG
Views: 2458
Size:  50.9 KB

Güzelce topraklarından arındırıp, bionemli suda yıkadım. Arkasından (evde iyi torfum olmadığından ve evim de şehir dışı olduğundan) kendi paketindeki talaşların arasına yerleştirip paketiyle balkona kuytu bir yere bıraktım. Aslında küçük soğanı saklamakta kararsızım, atmak gerekirse atarım diğerine zarar verecekse.
Name:  S6305383.JPG
Views: 2040
Size:  51.1 KB

İllaki toprak içinde olması gerekiyorsa yarın Bauhaustan iyi bir torf alıp dediğiniz yöntemi uygularım.

İkinize de tekrar teşekkür ederim. Umarım gelecek yıla toparlanmış soğanlarla girerim

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön