Daha öncede yaptığım saksı değiştirme işini sizlerle paylaşmak istedim.
1:hepimizce problem olan saksı harcının ana maddesi çam kabuğu kullanabileceğimiz çam kabukları karaçam , fıstıkçamı , sarıçam kabukları 1cm büyüklüğünde parçalara ayırıp fırınlarız ben bu işlemi geniş ve derin bir teflon tavada kavurma yaparmış gibi iyice kavuruyorum
2:çamkabuğunun %10 kadar strafor parçacığı hazırlıyorum
3:gene kabuğun %10 kadar torf eğer sulama işini çok seyrek yapıyorsanız bunu % 20 çıkarabilirsiniz ki ben bunu tavsiye etmem.
4:gene % 10 kadarda mangal kömürü
5:ıvır zıvırcıdan aldığım cam vazonun altkısmını deliyorum nasıl diye sormayın bunun için ayrı bir başlık açılmalı bence
6:saksının dibine hava boşluğu ve harcın fazla suyla temasını önlemek için birkaç adet ortaboy çakıl kullanıyorum
7:harcı karıştırıyorum
8:bitkiyi eski saksısından çıkarıp çürük ve ölü kökleri dibinden kesiyorum
9:saksının içini yarıya kadar harçla dolduruyorum
10:bitkiyi yerleştirip yanlarının iyice harçla dolmasını sağlıyorum
11:ertesi günü bitkimi suluyorum
resimler aşağıda umarım yararlı olur.