View Single Post
Eski 03-12-2009, 17:13   #4937
ARER
Yeni Üye
 
ARER's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-12-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Merhabalar,
Sadece menekşe resimlerine bakmak için arama yaparken burasını buldum. Hemen üye oldum. Çok uzun yıllardır meraklısıyım. 70 çeşit(saksı değil) e kadar çıktım.
Ancak 10 yıllık bir yurt dışı macerasıyla son buldu. Gittiğim yerler iklim şartlarını vermediği için uzunca ara verdim. internet paylaşımı yokken gerek kapı çalarak,gerek hostes yardımıyla yutdışından, edinip durdum. Üniversitede cantamda yaprak tasıdım. Öğrenci bürosu,su parası yatırırken her gördüğüm yerde yaprak verip almaya çalıştım. Uzatmayalım hastalığı anlattım sanırım.
Kısadan siteye baktım. Menekşe paylaşımı böyle alt ata giden mesajlar halinde mi gidiyor.
Sadece menekşe konusulan ortam var mı.? Bu şekilde paylaşım biraz zor.
Resimlere hızlıdan baktım, ışık,toprak,.. sorunlu bir çok resim var. Tohumlama konusu,tozlama konuşulmamış. Hiç açmayanlar var. İyi bakım ve ortam 11,5 ay sürekli açtırır. Bilhassa bir iki yaprak paylaşımı,değişimi okudum heyecanlandım.
Herkese merhaba diyerek, bir pratik bilgi ile bitireyim. Eğer sürekli yaprağa giden ve çiçeksiz kalan bir menekşeniz varsa açtırmak için. Kokusuz zifiiri karanlık bir ortamda 3 gün menekşenizi hapsedin. Şaşırma ile önce büyüme duracaktır. Işıkla beraber süreç çiçeklenmeye dönecektir. Deneyin, belkide arada yazıldı.
Saygılar

ARER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön