View Single Post
Eski 22-01-2010, 16:05   #5211
Kahraman Koray
Ağaç Dostu
 
Kahraman Koray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-01-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 155
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi triple Mesajı Göster
Sevgili Kahraman KORAY! Birkaç sorum olacak Bilgilerinizi bizlerle paylaşırsanız mutlu oluruz saygılar;

1-Tohumdan yapılan üretimde kullandığınız tohumların tümü sizin kendi üretiminiz olan bitkilerden elde ettiğiniz tohumlar mı? Dışarıdan hiç hazır tohum alarak (Yurtdışından Tohum Siparişi vererek "ilaçlı tohumlarla") üretim denedinizmi? Denediyseniz ne gibi farklar var?
2-Tohumdan yetiştirilmiş menekşelerden karşılaşılan en büyük sorun sizce ortama uyum mu yoksa tohumların yeşertilmesimi? Bu yuzden mi tohumdan üretim pek tercih edilmiyor? yoksa Türkiyedemi durum böyle? Y. dışındada insanlar menekşeleri çelikleme yöntemiylemi yetiştiriyor?
3- Menekşe yapraklarının çeşme suyu ile yıkanması (Mevsim şartıları önemli değil) ne kadar sağlıklı ? ya da lokal olarak menekşelerin üzerine sıcak ortamda yapay bir fiskiye ile su sıkılması ( Ortamı sisleyerek nemlendirme olayı hariç!!!) ne kadar sağlıklı olur?
4- Menekşe yapraklarına fırça, benzeri bir yumuşak doku sürüllmesi ya da benzeri bir havalı temizleyici kullanılarak temizlenmesi ne kadar doğru?
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşkkürler. Herkese Hayırlı cumalar diliyorum.
saygılarımla;
Sorularınızın tamamına eski yazı ve mesajlardan cevap bulabilirsiniz. Tohumlar 13 yıl önce babamın aldığı ve geçen senelerde bakmaktan sıkılarak bana verdiği bir menekşedendir. Tohum ithal etmek izne bağlı ve bireysel olarak bu izinleri almak kolay değil. Her menekşe tohuma kaçabilir. Yeterli nem ve ısı bu işi kolaylaştırır ve yapay tozlaşma tohum şansını arttırır. Tohum üretimi atla deve değil oldukça kolay bir şey. Çeliklemeden daha kolay diyebilirim. Amerika da nasıl olduğu sorusuna gelince orada yaşamadım ama yabancı menekşe forumlarını takip ettiğim kadarıyla, zevk meselesi diye düşünüyorum tohumdan da üretenler var ama bu yapraktan sonra bir üst basamak gibi bu işte. Son basamak doku kültürü. Tohum bir önceki basamak ama biraz ilgi ve istek yeterli her ikisinde de.

Kahraman Koray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön