View Single Post
Eski 02-02-2010, 16:34   #489
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Bu konuda sizden ve kgursan dan bazı sorularımı cevaplandırmanızı rica edeceğim.

1- Yaklaşık 10 günlük açılma süreci kısa değilmi? Bir yanlışlıkmı yaptım? Hava karanlık, az ışık ve kısa günler nedeniyle yapraklar sararmış olabilir, veya çok sulandıysa kökler çürümüş ise yapraklar sararır
2- Ocak ayının sonunda açma ve Şubat ayı başında solma erken değilmi?
3- Bu aşamadan sonra nasıl davranmalıyım? Yazdıklarınızı dikkatlice okudum ama yukarıdaki soruların zamanlamaları konusunda yazılanların dışında hareket etmem gerekir gibi bir durum ortaya çıktı ve şaşırdım. Bundan sonra yapmanız gereken çiçekleri geçince, toprağını dağıtmadan bahçede iyi hazırlanmış (Kabartılmış, gübrelenmiş toprak ) , su durmayan bol güneş alan bir yere saksının toprağını dağıtmadan dikebilirsiniz. Belki Ağustos gibi tekrar çiçek verir veya yeniden sürgün verip soğanı büyütebilir çiçeğini seneye görürsünüz.
4- Bahçeme aktarmak istiyorum. Böyle erken uyanan bir çiçek için dış ortam zararlı olabilirmi?
5- Ve en son olarak bahçemde bir sevimli köstebek misafirim var. Ona zarar vermeden soğanlılarımı nasıl koruyabilirim? Zarar vermeden uzaklaştırmak için bazı önlemleri uyguluyorum ama bakalım bu ilkbahar kim galip gelecek? Siz ona zarar veremezsiniz Frezya, gladiol soğanlarını seviyor ama Liliumu sever mi bilmiyorum. Bu durumda Lilium soğanlarını TEL SEPET içine dikip, tel sepeti bahçeye gömün.

Şimdiden teşekkürler.
Sanırım size yardımcı olabildik. Kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön