View Single Post
Eski 03-02-2010, 12:25   #491
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Pulları sogan yapması için topraktamı bekletmek lazım ?

Ana soğandan ayıracağınız Pulları, kum gübre toprak harcınıza pullar dikine gelicek şekilde ekip üzerini 2 cm yine aynı harcla kapatınız, bitişinceye kadar ki dönemde çok az nemlendiriniz. Bitiştikten sonra suyunu biraz arttırabilirsiniz.

İkinci bir yöntem:

Ana soğandan ayıracağınız pulları, serin ve karanlık bir yer'e koyup, arada bir sipreyle nemlendiriniz, yirmi gün bir ay zarfında bu pullardan soğancık oluşumu başlıyacaktır, bu oluşan soğancıkları, bir ay sonra pullardan ayırmadan üstte anlattığım gibi harca ekiniz. (Dikkat ediniz soğancıklar en kücük bir darbede puldan kopabilir.)


Sapı da neyin üzerine yatırıcaz ?

Saplarıda yere yatırınız, serin bir yere, yeriniz karanlıksa üzerine bez de örtmeye gerek yok, ara sıra sipreyle nemlendiriniz. Onlarda soğancık uluşturduktan sonra nohut iriliğine geldiği dönemde yine harç toprağına saplarından ayırmadan sapları ile birlikte örtünüz.

Pulun üzerinede bez örtüp bezin üzerindenmi yoksa bezi kaldırıpmı fısfıslıcaz? Teşekkür ederim.

Yeriniz karanlıksa bezede gerek yok, değilse bez örtünüz, bezin üstünden altından hiç önemli değil bezi her zaman açıp hırpalamaktansa bezin üstünden de nemlendirseniz onlar o nemi alır.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön