Konu: sümbül
View Single Post
Eski 05-02-2010, 23:51   #520
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akon Mesajı Göster
ben saksıya ektiklerimi 5-9 derece sıcaklıkta yaklaşık 3,5 ay beklettim süper oldular. çiçekler gelişti sapları uzadılar ama acmadılar dün içer aldım bu hafta açarlar muhakkak.
bide soğanların hepsi ikiz çıkardılar .
Sn akon ve diğer arkadaşlar., Soğanlı bitkilerde 2 tip üreticilik vardır.

1. Soğan üretimi,
2. çiçek üretimi.

Soğan üretimi ve büyütme ayrı ve başlıbaşına bir iştir. Soğan üretimi uygun iklimlerdeki tarlalarda, bol ışık, iyi beslenme ve bakım koşullarında yapılır. Soğan üretiminde en önemli işlerden birisi de "ÇİÇEK KIRMA" dır. Dikilen yavrular küçük de olsa çiçek verebilirler işte bu çiçekler açmadan kırılır,toplanır. Çünki bütün canlılarda üreme önemli ölçüde besin harcar. Çiçek için harcanan enerji soğanda toplanır ve soğanı irileştirir. (Hayvanlarda burma yapılarak kısırlaştırılır ki eti bol olsun). Bu çiçek kırma lale de, gladiolde, sümbülde vs. uygulanır.

Çiçek üretimi ise sizin yapacağınız iştir. Tarlalarda üretilmiş, yetiştirilmiş soğanları alıp evinizde çiçeğini görmek, koklamak seyretmek sizin işinizdir.

Diğer deyimle diktiğiniz soğan ve çiçeği de küçülmüş ise Kel-kötü bir çiçek vermiş onu da koparıp soğanı irileşsin demek bence sizler için uygun değildir. Çok isterseniz yavruları bahçeye toprağa dikip ayrıca büyütün ama keyif için Yeni ve iri soğan kullanın derim.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön