View Single Post
Eski 02-03-2010, 13:55   #623
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Kompost oluşumunu aktif etmek.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merkürvenüs Mesajı Göster
Merhaba,

Bende balkonumda kompost yapmaya çalışıyorum. Bu iş için kirli çamaşır sepeti kullanıyorum, arada karıştırıyorum ama hala kızışmayı sağlayamadım. Kötü koku yok ama oldukları gibi duruyorlar. Isı oluşması için ne yapmalıyım?
Arkadaşım merkürvenüs, kompost oluşumunun başlaması için bu işlemi yapan mikro organizmaların kompost malzemelerinin içinde yeterli miktarlarda oluşması gerekmektedir mikroorganizmaların önce varlığını bilmek zorundayız, eyer varsalar, çalışmaları için uygun şartların oluşması gerekmektedir.

Sizin yapacağınız iş, işi şansa bırakmadan taze ahır gübresi ilave ile homojen bir karışım sağlıyarak kompostunuzun fermantasyon işlemini aktif edebilirsiniz, bilirsinizki hanımlar hamur mayaladıkları zaman homurun mayaya gelmesi için hamuru iyi bir şekilde örterek ısısını muhafaza ederek, hamur mayalanmasını hızlandırırlar.

Kompost işlemi merkezden dışarıya doğru oluşum süreci başlar, bu orta bölgenin ısı şartları yönünden daha uygun anlımı demektir siz de bu şartlar içinde kompost oluşumuna katkı sağlıyarak süreci hızlandırabilirsiniz.

Kompost çalışmalarınızda başarılar diler çalışmalarınızda destek için bizler hep yanındayız iyi günler sevgiyle kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön