View Single Post
Eski 09-04-2010, 17:36   #5538
Şener KÖKSAL
Ağaç Dostu
 
Şener KÖKSAL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2009
Şehir: Uşak
Mesajlar: 167
Menekşelerdeki kök çürümesi tam bir muammaya dönüştü. Beni düşündüren şey aynı uzun saksıdaki üç kök menekşeden birinde bu kök çürüğünün olması ve diğerlerinin aksine dahada güzelleşerek yaşama devam etmesi. Bu iki uzun saksımdada oldu. Mikrobik, virüs vs. olsa hepsini etkilerdi. Kökü temizleyip kesip aynı saksıya tekrar diktim iki saksı menekşem böyle tekrar hayata döndü. Aynı toprak aynı menekşe ve yaşama devam. Düşündürücü bir durum.

Menekşe yapraklarının yıkanması durumuda sanırım tartışılması gereken bir konu. Annem yıllardır mekeşe yetiştirir ve haftada en az bir kere musluk suyunun altına yatay olarak tutarak menekşelerini düzenli olarak yıkar ve menekşesinin bozulduğunu çürüdüğünü hiç görmedim. Şu an bile onlarca menekşesi var. Bende arada bir yıkarım. Ayrıca sürekli fısfıs yaparım. Menekşeler klorsuz kireçsiz su ile yıkanmayı seviyor. Fısfıs da kaynamış dinlendirilmiş su kullanıyorum. Çeşme suyu kireçli olduğu için çizgi halinde birikiği yerde iz bırakıyor.

Sanırım uygulamalarımızda farklılıklar var. Çocuk yetiştirirken eğitimimiz nasıl birbirinden farklı ise Afrika Menekşeleri de öyle Nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor.


Düzenleyen Şener KÖKSAL : 09-04-2010 saat 18:54
Şener KÖKSAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön