View Single Post
Eski 05-05-2010, 00:14   #509
meymun
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Size peşinde koştuğumuz, iyisini, kötüsünü, tescillisini ayırt etmeye çalıştığımız leonarditin en saf ve temiz durumunun fotoğraflarını gönderiyorum.

Cevizler badem ve şarap şişeleri leonarditin rengini kıyaslamanız için konulmuştur.


Sevgiyle kalın
Ensar Bey,

Resimleriniz için çok teşekkürler. Resimlerinizdeki renkte veya daha koyu kahverengi leonardit ülkemizde üretilip satılıyor mu? Mart ayında 25 kglık plastik çuvalda aldığım leonardit belki 5000 kcal lik kömür tozuydu. Üzerindeki değerleri hatırlamıyorum fakat tescilli bir üründü. Sonradan öğrendim ki, linyit ocaklarında satılacak boyuta getirmek için yapılan kırma işleminde oluşan kömür tozlarını çuvallara doldurup leonardit olarak pazarlayanlar var. Kömün kg fiyatı 15-23 kuruşken şimdiye dek atılan bu tozlar, leonarditin öğrenilmesi sonrası, parakendeci tarım ürünleri dükkanlarında 1-1.5 liradan satılmakta.

Diğer sorum ise; sıvı hümik asit ambalajlarında pH9-11 değerleri var. Bu değer asit olarak isimlendirilmiş plastik kutu içindeki maddenin, yüksek derecede alkali olduğunu göstermekte. Tabii pH değeri kutu üzerindeki gibiyse.
Ambalajlarda yazılı ph değeri mi doğru, yoksa hümik asit dediğimiz; kutu içerisindeki sıvı, asit olmayıp, suda kolay çözünmesi için, ya da başka nedenle farklı bir bileşik durumuna getirilmiş madde mi? Toprağa karıştırıldığında zamanla humic asite dönüşecek başka bir madde ise niçin bu isimle satılmakta ve ambalaja açıklama yazılmamakta.

Elbette ki rengi siyaha dönüşmüş fakat henüz tam kömür olacak yaşta olmayan leonardit durumunda peat vardır. Ancak, bu kuşkularım nedeniyle leonarditi kendim toplayıp kullanmayı ve bir kısmından da hümik asit yapmayı düşünmeye başladım.

Saygılarımla

meymun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön