View Single Post
Eski 07-05-2010, 22:02   #333
hbayraktar
Ağaçsever
 
hbayraktar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 87
Küçük-minik dediğim bahçede ciddi bir inşaat yapmışım farketmeden, 52 kg. için biraz ağır bir yük oldu ama inşaat mühendisi yan komşumuz kendi çalışanlarından iyi iş çıkardığımı söylüyor, yeni işim hazır Yollar kazılınca durum aşağıdaki fotoğraflardaki şekildeydi.

Yol çalışması düşündüğümden çok vaktimi aldı, hazır yapmışken güzelde görünsün diyerek basamak bile yaptım taşlardan, böylece üst katta daha derin toprak ihtiyacı olanları, alt kata derinlik aramayanları ekebileceğim. Bahçeyi 3 tane yükseltilmiş yastık 2 tane de alçak toprak parçasına böldüm, plastik çerçeveleri sabitlemek için 50 cm'lik 65 tane ucu açılmış kazık yaptı bizim usta sağolsun, yere çakması bana ait, epey bir kol çalıştım. Son durumun fotoğrafını çekince ekleyeceğim

Uzun yastığın içini MT formülü (-) gübre (-) klinoptilolit ile doldurdum, toprağın formu şahane oldu, halbuki karışımı koymadan önce orada sadece kum varmış gibi geliyordu, kazmayla zor parçaladığım toprak kütleleri bile kendinden geçip gevşedi.

Tarihi geçmiş 2 paket kadife çiçeği tohumu buldum fesleğenleri daha önce ekmiştim, şimdi kadife çiçeklerinin filizlenmesini bekliyorum
Bir aksilik çıkmazsa fide envanterim:
Domates, biber, fasulye, bezelye, kıvırcık, kabak, patlıcan
yerleşim planını aşağıdaki gibi düşünüyorum, Nar ağacının altı gölgede kaldığından orada da ıspanak, maydanoz, roka vb. ile değerlendirebilirim.

Eklenen Resimler
   
hbayraktar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön