View Single Post
Eski 12-05-2010, 07:30   #342
verdoque
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Elinize sağlık Sn hbayraktar, adalarınız hayırlı olsun

Biz 2 haftadır pek birşey yapmadık. Geçen haftasonu kararsız kaldım fide dikimi için, havalar sıcak gidiyor diye herkes fide dikti burada. Üstüne yağmur yağdı hava serinledi. Geçen haftalarda kompost çukurunu açıp yakındaki köyden bulduğum koyun gübresini ve yeni parti çim kırpıntısı ekledim, EMA takviye edip karıştırdım.

Kendi yapacağımız bahçe mobilyaları ve ada dış çeperleri için ahşap koruyucu boya aldık. Ama boyamaya vakit olmadı.

Fide dikimini ne aralıkta nasıl yapacağıma karar vermeye çalışıyorum. Domatesli 4 adada kuzey kenar sıraya 4 domates, domateslere yakınca 6-7 biber, diğer kenara yakın patlıcanları dikmeyi düşünüyorum. Sn. Meyvelitepe'nin de söylediği maydonoz ve turpları da aralara serpiştirebilirim. Patlıcan sıcak istiyor, burda olmuyor diyorlar ama az da olsa deneyeceğiz. 2 adada patlıcan yerine salatalık ekebilirim. Kadifeleri tohum olarak eksem çok kolay olacak. Evdekiler çok az ve ışıksızlıktan uzayıp gittiler. Tohumdan ektiğim iri yapraklı fesleğenler 4-6 yaprak oldu, yaklaşık 40 tane var. Bir parti daha ektim, büyüdükçe bahçeye taşıyacağım.

Kalan 4 adanın biri yeşillik-çilek adası. Diğer üçü kabak-kavun-karpuz, fasulye, börülce adası olacak. Kuzey tarafa fasulyeler ekilecek. Ada dışında bol güneş alan güney uca nohutlar, kenarlara mısır ve ayçiçekleri serpiştirilecek.

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön