View Single Post
Eski 16-05-2010, 17:10   #45
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Birkaç hafta önce Kozyatağı Bauhause' a gittik ailecek. Bizimkiler duşakabin bakmak için gitmişlerdi. O konuda da aradığımızı bulamadık. Bu tür büyük yapı marketlerde ucuz ürün bulsanız bile, nakliyesi, montajı ekstra fiyatlandırıldığı için semtteki bir mağazadan almak daha uygun olabiliyor. Bizim küçük esnafın yalan-dolanları, iş ahlakının olmaması da ayrı bir mesele gerçi. Asıl konuya dönersem; Ben her zamanki gibi hemen ailemi satıp bitki bölümüne koştum Açıkçası ben de hayalkırıklığına uğradım. Fiyatlar büyük bir mağazaya göre ateş pahasıydı bence. Bitki çeşitliliği de öyle ahım şahım denemezdi. Sonuçta hiçbir şey almadan döndüm. Kozyatağından eşek gibi Çekmeköy' e bitki-toprak filan taşıyacağıma belki daha ucuza, yakındaki sera veya dükkanlardan almak daha mantıklı. Hiç olmazsa dikeceğiniz-üreteceğiniz bitkilerle ilgili danışabiliyorsunuz. Hem küçük üreticiyi de korumak lazım. Bu seneki domates fidelerimi yakındaki, bir aile işletmesi seradan aldım. Dikim ve sulamayla ilgili tavsiyelerini dinleyince, geçen seneki domatlarımın haline üzüldüm. Fidelerin tekini 1 TL ye aldım. Onlarda da bu sene ürünler pahalıymış. '' Biz de şehirdışından getirttiğimiz seralardan pahalıya aldık bu sene '' dedi adam.

Bu sene bitkilerle ilgili diğer bir seçeneğim de mahalledeki Migros oldu. Migrosta genelde her ürünün fiyatı alternatif bir markete göre daha pahalı oluyor. Bu nedenle en mantıklısı indirimli ürünleri takip etmek. 40-50 cm boyundaki 2 saksı Limon Servimizi 10' ar TL ye aldım. Şimdilik iyi durumdalar. Bu sene çeşitli meyve fidanları ve sebze fideleri, çiçekler getirip dışarda bir stand kurdular. Özellikle sebze fideleri çok kötü hale gelmiş kısa sürede. 50 kuruş olması iyiydi ama ben gidene kadar hepsi pörsümüş, kurumaya yüz tutmuştu. Küçük markette bakım hiç yapılamıyor sanırım. En sağlamlarından 1 domates fidesi ve 2 de patlıcan aldım. Bekliyorum bakalım ne olacak. Unutuyordum; ilk önce gelen fidelerden 2 tane de dolmalık biber fidesi almıştım.

Anneme aldığımız minyatür gül fidesi ise yaprak bitleri ile doldu. kurtarmaya çalışıyorum. Geçen gün gittiğimde diğer tüm güller de bit istilasındaydı. Diğer yerlerde olduğu gibi bu markette de muhtemelen satılan satılacak, bu arada ölen, kalanlar da çöpe gidecek. İnsan üzülüyor gerçekten.

Bu marketler forumu takip ediyorsa benim de en büyük isteğim: Fiyatların makul tutulması.
Şu üyelik kartı fikri de hoşuma gitti.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön